Ποδόσφαιρο

«Αφεντικό» στη Λεμεσό είναι ο Άρης! [vids]

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022 - 21:36

Πάρτι για την ομάδα του Αλεξέι Σπιλέφσκι που νίκησε 3-0 τον Απόλλωνα και ανέβηκε στη δεύτερη θέση.

«Αφεντικό» στη Λεμεσό είναι ο Άρης! [vids]

Ένας εκπληκτικός Άρης Λεμεσού έκανε πάρτι στο «Τσίρειο» και νίκησε 3-0 τον συμπολίτη Απόλλωνα, δείχνοντας πώς κάνει κουμάντο στη Λεμεσό. Με τρία γκολ μετά το 75', δείγμα του καθαρού μυαλού και της συγέντρωσης που είχαν ο Σπιλέφσκι και οι παίκτες του. Διότι στο πρώτο 45λεπτο ο πρωταθλητής Κύπρου ήταν καλύτερος. Κράτησε μπάλα, είχε την κατοχή, αλλά δεν δημιούργησε πολλές φάσεις μπροστά στην εστία του Βανά. Δύο όλες κι όλες. Το δοκάρι του Ζράντι στο 24' και το χαμένο τετ-α-τετ του Χέντι στο 44', με τον Βανά να του «λέει» όχι!

Ωστόσο το σκηνικό στο δεύτερο μέρος άλλαξε. Ο Άρης έδειξε τις διαθέσεις του. Στο 50' πέτυχε γκολ με τον Μαγιαμπέλ, αλλά αυτό δεν μέτρησε καθώς ο έλεγχος της φάσης από το VAR έδειξε πώς ήταν οφσάιντ. Στο 57' απείλησε ξανά ο Άρης με τον Κοκόριν και τον Γιοβάνοβιτς να κάνει μεγάλη επέμβαση. Στο 75' και μετά το γύρισμα του Γιαμπλόνσκι, ο Κοκόριν με προβολή πέτυχε το 0-1. Στο 89' έγινε το 0-2 μετά την ασίστ του Στεπίνσκι για τον Ντζαβέ, ενώ στο 90'+5 ο Στεπίνσκι ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Σπόλιαριτς από τον Γιοβάνοβιτς για το τελικό 0-3.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ (Νταβίδ Καταλά): Α. Γιοβάνοβιτς, Μαυρίας, Β. Γιοβάνοβιτς, Ρομπέρζ (46′ Αρτυματάς), Χαμάς, Κολ (78′ Βα), Χ. Κυριάκου (58′ Ρέθιο), Ζράντι (65′ Νταμπό), Γιόστεν, Πίττας, Χέντι (58′ Ντιγκινί).

ΑΡΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Βανά, Μποακί, Μπρόρσον, Μουσούντα, Γιαγκό, Στρούσκι, Σόκε (65′ Γιαμπλόνσκι), Μπένγκτσον, Μαγιαμπέλα (69′ Στεπίνσκι), Μπαμπίκα, Κακόριν.

Το «καθάρισε» στις καθυστερήσεις

Η ΑΕΚ Λάρνακας έκανε τα εύκολα... δύσκολα στο ματς με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας. Καθώς πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, με προβάδισμα δύο γκολ. Όμως, το συγκρότημα του Γιάννη Πετράκη έφερε το ματς στα ίσα, με δύο γκολ μέσα σε επτά λεπτά. Η πίεση της ΑΕΚ δικαιώθηκε στο φινάλε. Έτσι έφτασε στη νίκη με 4-2 που την οδήγησε στην 4η θέση. Στην «AEK Arena» στο 7' η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα. Σέντρα του Εγγλέζου, ο Καρτασιάν στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα του Μολ (1-0). Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο 13' στην κεφαλιά του Μάμα. Το ημίχρονο τελείωσε 2-0 καθώς στο 44' ο Χριστοφόρου έκανε την σέντρα και ο Τρισκόφσκι με κεφαλιά το 2-0.

Μέσα σε λεπτά το 2-0 έγινε 2-2. Αρχικά στο 50' ο Χέντρικς μείωσε σε 2-1 με κοντινό σουτ. Επίσης στο 57' ήταν η σειρά του Ψύχα να νικήσει κι εκείνος τον Πίριτς για το 2-2. Η ΑΕΚ Λάρνακας πίεσε και δικαιώθηκε στις καθυστερήσεις. Στο δεύτερο λεπτό (90'+2) η πάσα, με τακουνάκι, του Τσισκόφσκι για τον Λόπες ήταν μισό γκολ, καθώς ο τελευταίος πέτυχε το 3-2. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, στο τέταρτο λεπτό (90'+4) από τα έξι λεπτά των καθυστερήσεων, ο Λόπες βρήκε τον Τρισκόφσκι που «καθάρισε» το ματς, καθώς σημείωσε το 4-2.

ΑΕΚ (Χοσέ Λουίς Όλτρα): Πίριτς, Χριστοφόρου (71′ Ροσάλες), Γκονθάλεθ, Τόμοβιτς, Εγγλέζου, Άλτμαν, Μάμας (60′ Λέντες), Ναούμ (60′ Ρόμο), Ασάντε (71′ Λόπες), Πονς, Τρισκόφσκι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ (Γιάννης Πετράκης): Μολ, Καρτασιάν, Μπάρντι (46′ Κυριάκου), Έσελινγκ (83′ Μουχτάρης), Ιωάννου, Νάνι (46′ Ψύχας), Δόσης, Σάλι (74′ Κορομά), Πεχλιβάνης, Ευτυχίδης (66′ Σλόγκαρ), Χέντρικς.

Διακοπή στη Λευκωσία

Η έντονη βροχόπτωση στη Λευκωσία σε συνδυασμό με την καταιγίδα που ξέσπασε την ώρα του αγώνα της Ομόνοιας με τη Νέα Σαλαμίνα δεν επέτρεψε να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση στο ΓΣΠ. Η αναμέτρηση διεκόπη στο 66'. Καθώς ο χλοοτάπητας είχε μαζέψει πολύ νερό σε ορισμένα σημεία. Έτσι, ο διαιτητής του αγώνα Κυριάκος Αθανασίου αποφάσισε τη διακοπή. Στο σημείο εκείνο η Νέα Σαλαμίνα ήταν μπροστά στο σκορ, 1-0, με το γκολ του Τιάγκο από το 49’.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr