Ποδόσφαιρο

Serie A: Με «συνταγή» Μουρίνιο στην 4άδα η Ρόμα [vids]

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022 - 23:47

Πέρασε νικηφόρα από τη Γένοβα, 1-0 τη Σαμπντόρια και είναι στις θέσεις του Champions League.

Serie A: Με «συνταγή» Μουρίνιο στην 4άδα η Ρόμα [vids]

Οι ομάδες του Μουρίνιο έχουν γνωστή τακτική. Καλή λειτουργία στην άμυνα και γκολ στην επίθεση, έστω και με λίγες ευκαιρίες. Κάτι που έγινε και το βράδυ της Δευτέρας με τη Ρόμα. Οι «τζιαλορόσι» νίκησαν 1-0 τη Σαμπντόρια και ανέβηκαν στην 4η θέση της βαθμολογίας. Δηλαδή εντός της πρώτης τετράδας που οδηγεί στο επόμενο Champions League.

Όπως κύλησε το ματς, ένα γκολ ήταν αρκετό. Η Ρόμα πήρε από νωρίς το προβάδισμα στο ματς και το κράτησε ως το φινάλε. Πιο συγκεκριμένα στο 6' ο Άλεξ Φεράρι της Σαμπντόρια έκανε χέρι και μετά τον έλεγχο της φάσης από το VAR καταλογίστηκε το πέναλτι. Ο Λορέντσο Πελεγκρίνι το εκτέλεσε εύστοχα, ο Εμίλ Αουντέρο δεν μπόρεσε να αντιδράσει και το 0-1 ήταν γεγονός στο 9'.

Η ομάδα της Γένοβας απείλησε στο 22' με τον Ρινκόν, αλλά ο Ρουί Πατρίσιο διατήρησε αλώβητη την εστία του. Στο 56' ο Αουντέρο σταμάτησε το σουτ του Μπελότι. Μία ακόμα σημαντική στιγμή για τους Ρωμαίους στο 71' με το σουτ του Τζανιόλιο, αλλά ξανά ο Αουντέρο απέκρουσε. Ο Τζιανόλο απείλησε και στο 77'. Με το 0-1 να μένει ως το φινάλε και τη Ρόμα να ανεβαίνει στους 22 βαθμούς, στο -4 από την πρωτοπόρο Νάπολι, αλλά μέσα στην πρώτη 4άδα.

Έ-Χ-ασαν την ευκαιρία

Σε ένα ματς όπου η νίκη θα είχε πολύ μεγάλη αξία, Λέτσε και Φιορεντίνα έμειναν στο 1-1. Καθώς ο νικητής θα έπαιρνε μεγάλη «ανάσα». Η μεν Φιορεντίνα θα είχε πάει στους 12 βαθμούς, στην 9η θέση και το πάνω μισό της βαθμολογίας. Η δε Λέτσε στο 10, με +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ωστόσο καμία από τις δύο ομάδες δεν χάρηκε τελικά όσο θα ήθελε. Στο 23' ο Σισάι έχασε τεράστια ευκαιρία για τη Λέτσε, όπως και ο Στρεφέτσα στο 29'.

Ο Καμπράλ για τους «βιόλα» σκόραρε στο 38' με κεφαλιά, αλλά το γκολ δεν μέτρηση ως οφσάιντ μετά τον έλεγχο της φάσης από το VAR. Έτσι, η Λέτσε με το τέρμα του Σισάι στο 43' άνοιξε το σκορ και πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα (1-0). Αλλά η Φιορεντίνα στο 48' με τον Κουαμέ ισοφάρισε σε 1-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Μιας και ο Σισάι δεν σημάδεψε σωστά στο 52', όπως ο Μαρτίνες στο 71', ο Γκονζάλες στο 81' και ο Ικόνε στο 86', αντίστοιχα.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr