Ποδόσφαιρο

Η Ελλάδα καταθέτει υποψηφιότητα για το Μουντιάλ 2030

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022 - 22:32

Είναι οριστικό, η Ελλάδα θα θέσει υποψηφιότητα για την ανάληψη της διοργάνωσης του Μουντιάλ 2030 σε συνεργασία με Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο. Την είδηση έκανε γνωστή σήμερα ο Μάνος Σταραμόπουλος στο πλαίσιο του 9ου Διεθνούς Συνεδρίου του ΠΣΑΤ στην Αρχαία Ολυμπία.

Η Ελλάδα καταθέτει υποψηφιότητα για το Μουντιάλ 2030

Ο β’ αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ ανέφερε σήμερα ότι ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μπιν Σαλμάν έχει πάρει το ΟΚ από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντελ Φαταχ Ελ Σίσι, για να προχωρήσει τις διαδικασίες.

Ο φάκελος είναι έτοιμος και ο Μπιν Σαλμάν έχει στείλει ήδη τον φάκελο της κοινής υποψηφιότητας σε ένα μεγάλο γραφείο των ΗΠΑ για την περαιτέρω επεξεργασία.

Βάσει των όσων είπε, η Σαουδική Αραβία θα αναλάβει το μεγαλύτερο κόστος της διοργάνωσης. Τα περισσότερα παιχνίδια από τη διοργάνωση, βάσει των δεδομένων του φακέλου, τα περισσότερα παιχνίδια του Μουντιάλ θα γίνουν στο Ριάντ, κάποια στο Κάιρο σε ένα γήπεδο που ετοιμάζεται, και τα υπόλοιπά στην χώρα μας.

Σύμφωνα με τον φάκελο που αναμένεται να κατατεθεί, τα γήπεδα που θα αξιοποιηθούν για τη διεξαγωγή των αγώνων στη χώρα μας θα είναι το «Γ. Καραϊσκάκης», η «OPAP ARENA», το γήπεδο που θα χτιστεί στο Βοτανικό και η «Νέα Τούμπα».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr