Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Ελλάδας: Η Καλαμάτα έκανε την... έκπληξη [vids]

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 - 19:51

Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου απέκλεισε στα πέναλτι τον Παναιτωλικό. Εισιτήρια πρόκρισης για Λεβαδειακό, Λαμία, Καλλιθέα και Πανσερραϊκό.

Κύπελλο Ελλάδας: Η Καλαμάτα έκανε την... έκπληξη [vids]

Στη «ρώσικη ρουλέτα» με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακά της Ταΐρη, η Καλαμάτα έκανε την… έκπληξη και απέκλεισε τον Παναιτωλικό. Το σκορ ήταν 4-3 και συνολικά 6-5. Στο ματς που έγινε στην Καλαμάτα, ο Παναιτωλικός προηγήθηκε με τον Φλόρες (29'). Ωστόσο μέσα σε οκτώ λεπτά, η «Μαύρη Θύελλα» γύρισε το ματς. Με τα δύο γκολ του Ρόβα (34' και 37'). Τελικά, στο 78' ο Φλόρες ισοφάρισε σε 2-2.

Το σκορ δεν άλλαξε ούτε στα εναπομείναντα λεπτά, ούτε στο έξτρα ημίωρο της παράτασης. Έτσι η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι. Ο Δημήτρης Ταΐρης απέκρουσε τις εκτελέσεις των Μόρσεϊ και Κολοβού και χάρισε την πρόκριση με 4-3 στην Καλαμάτα. Πέναλτι έπιασε και ο Στεργιάκης του Παναιτωλικού, αυτό του Ρόβα.

Η διαδικασία

Σενγκέλια 0-1

Αρναρέλλης 1-1

Λιάβας 1-2

Πασάς 2-2

Πέδρο 2-3

Ρόβας ΑΠΕΚΡΟΥΣΕ ο Στεργιάκης

Μόρσεϊ ΑΠΕΚΡΟΥΣΕ ο Ταΐρης

Μπόρχες 3-3

Κολοκός ΑΠΕΚΡΟΥΣΕ ο Ταΐρης

Μπακαγιόκο 4-3

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Ν. Αναστόπουλος): Ταΐρης, Κωνσταντινόπουλος, Ασίγκμπα (72' Καραγκούνης), Λουπάνο, Μπακαγιόκο, Μπενίτες (80' Αρναρέλης), Παπατόλιος, Ματέους (68' Αναστασόπουλος), Ρόβας, Βασιλόγιαννης (80' Μπόρχες), Πασάς.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γ. Αναστασίου): Στεργιάκης, Αποστολάκης (82' Μπακάκης), Μαλής (105' Κορνέλιους), Λιάβας, Χατζηθεοδωρίδης, Τσιγγάρας (69' Σενγκέλια), Φλόρες, Βαρόνε (58' Μόρσεϊ), Ξενιτίδης (58' Κολοβός), Ντουάρτε (100' Ντίας), Πέδρο.

Άνετη πρόκριση για τη Λαμία στους «16» του Κυπέλλου με νίκη 2-0 στα Γιαννιτσά, κόντρα στον Αλμωπό Αριδαίας. Ο Προβυδάκης με απευθείας εκτέλεση φάουλ (26') και ο Μαρμεντίνι με σουτ στο 60' πέτυχαν τα γκολ για την ομάδα της Φθιώτιδας.

ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (Γ. Τυριακίδης): Ντόκιτς, Παρασκευάς, Σέχου, Τσιμπούκας, Γιαλαμούδης (71' Μανωλάκης), Έππας (65' Κέρθι), Πέλκας (83' Τσίπουρας), Κολλάρας, Πόποβιτς (65' Παπαδόπουλος), Γιουκούδης, Πέττας.

ΛΑΜΙΑ (Τζ. Φέστα): Γκαραβέλης, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Νούνιες (82' Μπάμπης), Γιακουμάκης, Σλίβκα (70' Μανούσος), Μαρμεντίνι (82' Τσούκαλος), Μπενίτες, Ασκόφσκι (59' Μπεχαράνο), Ρόμανιτς (82' Καραμάνος).

Νίκη-πρόκριση με ανατροπή πέτυχε ο Λεβαδειακός στο στάδιο Αλκαζάρ, 2-1 την ΑΕΛ. Σε ένα ματς όπου οι «βυσσινί» προηγήθηκαν πολύ νωρίς, στο 7', με το σουτ ρου Πεντρόσο. Ο Λεβαδειακός πίεσε μετά το 1-0 και έφερε το ματς στα ίσα, στο 25'. Μετά το κόρνερ του Μουτίνιο από τα αριστερά, ο Νίκας με κεφαλιά πέτυχε το 1-1. Με τον Σκβάρκα να πετυχαίνει το 43' το 1-2 μετά την ασίστ του Μουτίνιο. Η ΑΕΛ είχε τεράστια ευκαιρία στις καθυστερήσεις. Στο 90'+7, σε κεφαλιά του Πλέγα

ΑΕΛ (Π. Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Καλουτσικίδης (64' Θ. Παπαγεωργίου), Κοσσονού, Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Παπαγεωργίου (72' Μιλτιάδης), Θωμαΐδης, Πλέγας, Πεντρόσο, Νικολιάς, Όγκμποε.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γ. Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Τσάπρας, Βινίσιους, Τζιμόπουλος (62' Μπαχανάκ), Παναγιώτου, Νίκας, Χάμοντ (83' Μεχία), Σκβάρκα, Λούα Λούα (73' Τόρο), Μουτίνιο, Δούμτσιος (83' Τσιριγώτης).

Ένα γκολ ήταν αρκετό στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Το πέτυχε η Καλλιθέα, νίκησε 1-0 τη Βέροια και πέρασε έτσι στην 6η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Σκόρερ της ομάδας του Λεωνίδα Βόλου ήταν ο Σαντάνα στο 44', με τον γκολκίπερ Παπαδόπουλου της Βέροιας να βλέπει την μπάλα να περνά μέσα από τα χέρια του. Η «βασίλισσα του Βορρά» σκόραρε στο 59' με τον Μπουκουβάλα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ. Δύο δοκάρια, ένα για κάθε ομάδα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στο 80' για την Καλλιθέα με τον Μάλτσι και στο 90'+3 με τον Μπελεβώνη για τη Βέροια.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Λ. Βόκολος): Στρέζος, Ρώσση, Ευαγγέλου, Χατζηδίμπας, Μπουλούλης, Βασιλούδης, Σαντάνα (82' Νάτσης), Κυνηγόπουλος, Νίλι (73' Μάλτσι), Λουκίνας (82' Λάσκαρης), Μουνιέ (57' Ντιμίτριους).

ΒΕΡΟΙΑ (Κ. Ανυφαντάκης): Παπαδόπουλος, Ντουμάνης, Παπαχρήστος, Περδίκης (86' Δεμηρτζόγλου), Στίκας, Μπούζας (54' Μπελεβώνης), Μπλέτσας (70' Ιωάννου), Ορφανίδης, Μπουόλι, Φασίδης, Μπουκουβάλας.

Απίθανο ματς έγινε στις Σέρρες. Με τρομερές ανατροπές, συγκινήσεις και τον Πανσερραϊκό να φτάνει σε μια μεγάλη πρόκριση, όπως κύλησε η παράταση, νικώντας 5-2 την Παναχαϊκή. Οι Σερραίοι προηγήθηκαν στο 41'. Ο Μούργος κέρδισε το πέναλτι, ο Σαΐντ το εκτέλεσε εύστοχα και πέτυχε το 1-0. Ωστόσο μέσα σε τρία λεπτά οι Πατρινοί έφεραν… τούμπα το ματς. Στο 62' ο Μπουρλάκης ισοφάρισε με σουτ, για να γίνει το 1-2 στο 65' με τον Μυτιδη. Το ματς είχε πολλές καθυστερήσεις, ενώ στο 90' ο διαιτητής Τακίδης καταλόγισε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, αλλά τελικά το πήρε πίσω. Τελικά, στο 90'+10 ο Παντεκίδης με κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2. Στην παράταση, ο Πανσερραϊκός κυριάρχησε πλήρως. Στο 105' ο Μούργος με κεφαλιά σημείωσε το 3-2, στο 111' ο Κατσαντώνης με σουτ το 4-2 και στο 116' ο Σοφιανός διαμόρφωσε το τελικό 5-2.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Δ. Ελευθερόπουλος): Γιαννίκογλου, Δεληγιαννίδης (81' Ζέρης), Παπάζογλου, Παντεκίδης (96' Καρασαλίδης), Πεταυράκης, Νάτσος (80' Σοφιανός), Σιόντης (46' Ανάκογλου), Μούργος, Στίνα (67' Κατσαντώνης), Κανίς, Σαΐντ.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σ. Παπαδόπουλος): Κολοβούρης, Λιποράσε, Στεργίδης, Λαρέα, Τσακμάκης, Κωνσταντακόπουλος, Μπουρλάκης (80' Χαντί), Τσιάρας, Κέρι (88' Νιλτίνιο), Αλεξόπουλος (46' Μυτίδης), Π. Καρακλάγιτς (60' Ν. Καρακλάγιτς).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr