Ποδόσφαιρο

Europa League: Άρσεναλ 4Χ4 και πρόκριση [vid]

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022 - 21:58

Η ομάδα του Αρτέτα επικράτησε 1-0 της Αϊντχόφεν και κρατά την πρώτη θέση του ομίλου στα χέρια της.

Europa League: Άρσεναλ 4Χ4 και πρόκριση [vid]

Το εισιτήριο για να συνεχίσει στο Europa League και μετά τη φάση των ομίλων έβγαλε απόψε η Άρσεναλ. Η πρωτοπόρος στην Premier League νίκησε 1-0 την Αϊντχόφεν στο Λονδίνο και έκανε το «4 στα 4» στον πρώτο όμιλο, καθώς έφτασε τους 12 βαθμούς. Αφήνοντας τη PSV στους 7, στη δεύτερη θέση. Επιπλέον, είναι πολύ κοντά και στην πρωτιά του γκρουπ, ώστε να βρεθεί απευθείας στους «16» του θεσμού.

Αν και το τελικό 1-0 είναι δίκαιο, ωστόσο είναι μικρό βάσει την εικόνας της αναμέτρησης. Διότι η Άρσεναλ στα πρώτα 60 λεπτά είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς. Η PSV είχε ένα σουτ με τον Σίμονς που δεν ανησύχησε τον Τέρνερ. Οι Άγγλοι είχαν αρκετές φάσεις, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 31' σε σουτ του Γκαμπριέλ Ζεσούς, ο Μπενίτες έκανε μεγάλη επέμβαση. Το ίδιο και ο Λοκόνγκα, στο 40', με έναν αμυντικό να διώχνει σχεδόν πάνω στα γραμμή.

Στο 55' σε τετ-α-τετ με τον Μπενίτες, ο Σάκα δεν έκανε καλό τελείωμα. Ίδια τύχη είναι και το σουτ του Ζεσούς στο 55'. Ο Βραζιλιάνος δεν κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ της PSV ούτε στο 61'. Δίπλα από το δοκάρι πέρασε το σουτ του Ενκέτια στο 67'. Τελικά στο 71' λύθηκε ο «γόρδιος δεσμός». Το γύρισμα από τα δεξιά του Τομιγιάσου βρήκε τον Τσάκα, ο οποίος με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μπενίτες για το 1-0. Αλλά και μετά το γκολ οι «Gunners» είχαν ευκαιρίες, όπως αυτή με τον Μαρτινέλι στο 80'.

ΑΡΣΕΝΑΛ (Μ. Αρτέτα): Τέρνερ, Τομιγιάσου (76' Γουάιτ), Χόλντινγκ, Γκάμπριελ, Τίρνεϊ, Σάκα (85' Νέλσον), Λοκόνγκα (67' Πάρτεϊ), Τσάκα, Βιέιρα (67' Όντεγκαρντ), Γκαμπριέλ Ζεσούς (76' Μαρτινέλι), Ενκέτια.

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ (Ρ. Φαν Νιστελρόι): Μπενίτες, Εμβένε, Ραμάλιο, Ομπίσπο, Μαξ (65' Τέζε), Σανγκαρέ, Γκουτιέρες, Γκάκπο, Φέρμαν (77' Ντε Γιόνγκ), Σίμονς (90'+1 Λεντέσμα), Τιλ (65' Μαντουέκε).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr