Ποδόσφαιρο

Μουντιάλ 2022: Αυτά είναι τα 8 γήπεδα στο Κατάρ - Τα ανακυκλωμένα κοντέινερ, το σύστημα ψύξης, οι νομάδες και τα μπολ (vids)

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022 - 13:49

Γνωρίστε τα γήπεδα όπου θα διεξαχθούν οι 64 αγώνες του του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τα οποία έχουν τρομερή αρχιτεκτονική

Μουντιάλ 2022: Αυτά είναι τα 8 γήπεδα στο Κατάρ - Τα ανακυκλωμένα κοντέινερ, το σύστημα ψύξης, οι νομάδες και τα μπολ (vids)

Το Μουντιάλ 2022 του Κατάρ είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 20 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 18 Δεκεμβρίου με την διεξαγωγή του τελικού. Συνολικά θα διεξαχθούν 64 ματς και συμμετέχουν 32 Εθνικές ομάδες.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα 8 γήπεδα όπου θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις.

Ahmad Bin Ali Stadium

Το συγκεκριμένο γήπεδο βρίσκεται στην πόλη Al Rayyan και είναι χωρητικότητας 44.740 θεατών. Αποτελεί την έδρα της ομώνυμης ομάδας. Πήρε το όνομά του από τον Εμίρη του Κατάρ, ο οποίος κυβέρνησε το διάστημα 1960-1972. Το πρώτο ματς που θα γίνει εκεί είναι το ΗΠΑ-Ουαλία στην πρεμιέρα του Β' ομίλου στις 21/11.

undefined


Al Bayt Stadium

Βρίσκεται στην πόλη Al Khor και είναι χωρητικότητας 60.000 θεατών. Η συγκεκριμένη πόλη βρίσκεται 35 χλμ μακριά από την Ντόχα. Είναι εμπνευσμένο από τις παραδοσιακές σκηνές των νομάδων, που ζούσαν στην έρημο του Κατάρ. Υπάρχει μια τοιχογραφία που αποτίει φόρο τιμής στους εργάτες που εργάστηκαν για την κατασκευή του σταδίου. Σε αυτό θα γίνει, μεταξύ άλλων και το εναρκτήριο ματς του Μουντιάλ 2022, ανάμεσα στο Κατάρ και τον Ισημερινό.

undefined


Al Janoub Stadium

Χτίστηκε στην πόλη Al Wakrah που βρίσκεται νότια του Κατάρ. Και είναι χωρητικότητας 40.000 θεατών. Η σχεδίαση του είναι εμπνευσμένη από πανιά παραδοσιακών σκαφών dhow. Έχει σύστημα ψύξης, με ανεμιστήρες κάτω από τα καθίσματα, τα οποία διατηρούν σταθερά τις θέσεις των θεατών στους 18 βαθμούς κελσίου. Ακόμη, η αεροδυναμική οροφή του γηπέδου μπορεί να ανασυρθεί, ώστε να παρέχει κάθε στιγμή την ιδανική σκιά. Θα διεξαχθούν 7 παιχνίδια.

undefined


Al Thumama Stadium

Στην πρωτεύουσα Ντόχα βρίσκεται το συγκεκριμένο γήπεδο με χωρητικότητα 40.000 θεατών. Εμπνευσμένο από το το «γκαφίγια», ένα παραδοσιακό πλεκτό καπέλο που φορούσαν για αιώνες οι άνδρες σε πολλές αραβικές χώρες. Θα φιλοξενήσει συνολικά οκτώ αγώνες, συμπεριλαμβανομένου και ενός προημιτελικού.

undefined


Education City Stadium

Χτίστηκε στην πόλη Al Rayyan και είναι χωρητικότητας 45.350 θεατών. Η συγκεκριμένη πόλη απέχει 10 χλμ από την Ντόχα. Είναι Πανεπιστημιούπολη. Γι' αυτό και αποτελείται από γεωμετρικά μοτίβα που μοιάζουν με διαμάντια. Διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα ψύξης, ώστε να μην υποφέρουν οι θεατές αλλά και οι ποδοσφαιριστές από τις υψηλές θερμοκρασίες. Θα διεξαχθούν 8 ματς, συμπεριλαμβανομένου κι ενός προημιτελικού.

undefined


Khalifa International Stadium

Το συγκεκριμένο που είναι στην πόλη Al Rayyan και έχει χωρητικότητα 45.416, είναι το μοναδικό που προυπήρχε. Χτίστηκε το 1976. Είναι το εθνικό στάδιο του Κατάρ. Στον περίβολό του φιλοξενεί τόσο το Ολυμπιακό και Αθλητικό Μουσείο της χώρας. Τελευταίαα ανακαίνιση έγινε το 2017. Διαθέτει εξαιρετικό σύστημα ψύξης. Θα γίνουν 8 παιχνίδια, ανάμεσα τους ο μικρός τελικός.

undefined


Lusail Iconic Stadium

Βρίσκεται στην πόλη Lusail με χωρητικότητα 80.000 θεατών. Εμπνευσμένο από παραδοσιακά μοτίβα σε μπλ και άλλα σερβίτσια του αραβικού κόσμου. Το χρυσαφί χρώμα κυριαρχία και σε αυτό θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός. Σχεδιάστηκε, ώστε να μιμείται τη λάμψη ενός φαναριού.

undefined


Stadium 974/Ras Abu Aboud Stadium

Μια ανάσα από το κέντρο της Ντοχα βρίσκεται το συγκεκριμένο και είναι χωρητικότητας 40.000 θεατών. Κατασκευάστηκε από 974 αναλυκλωμένα κοντέινερ. Απηχεί την μεγάλη παράδοση της πόλης στη ναυτιλία. Πρόκειται για το πρώτο πλήρως συναρμολογούμενο γήπεδο. Θα φιλοξενήσει επτά αγώνες, εκ των οποίων και ένα νοκ-άουτ ματς για την φάση των «16». Μετά τη λήξη του Μουντιάλ 2022 θα αποσυναρμολογηθεί και θα μετατραπεί σε παραθαλάσσιο συγκρότημα προς τέρψιν των κατοίκων.

undefined

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr