Ποδόσφαιρο

Premier League: Ψυχωμένη Νότιγχαμ, 1-0 την Λίβερπουλ [vid]

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2022 - 16:32

Μετά από σχεδόν δύο μήνες η Φόρεστ πανηγύρισε τρίποντο με το γκολ του Αβονίγι (55'). Καθοριστικός ο γκολκίπερ Χέντερσον.

Premier League: Ψυχωμένη Νότιγχαμ, 1-0 την Λίβερπουλ [vid]

Χρειάστηκε να περάσουν δύο μήνες και μια εβδομάδα. Αλλά τελικά, η Νότιγχαμ Φόρεστ την φυλούσε αυτή τη νίκη για την καλύτερη στιγμή. Ώστε να την πετύχει υπό κατάλληλες συνθήκες, μπροστά στο κοινό της. Στο κατάμεστο «City Ground», η ομάδα του Στιβ Κούπερ νίκησε 1-0 την Λίβερπουλ και έφυγε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας της Premier League.

Ωστόσο για να έρθει το δεύτερο τρίποντο στο πρωτάθλημα, έπρεπε να «μιλήσει» ο Ταΐβο Αβονίγι. Όπως στα μέσα Αυγούστου που με δικό του γκολ, η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη είχε νικήσει την Γουέστ Χαμ, έτσι και τώρα. Κόντρα στην παλιά του ομάδα. Γι’ αυτό και δεν πανηγύρισε ένθερμα το τέρμα που πέτυχε στο 55'. Σπουδαίο τρίποντο για την ομάδα που ήταν πριν το ματς ουραγός στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Καθοριστικός για την Νότιγχαμ ήταν ο γκολκίπερ Χέντερσον. Στο 9' απέκρουσε το σουτ του Καρβάλιο. Στο 57' το σουτ του Έλιοτ, αλλά τα καλά τα είχε… φυλάξει για το φινάλε του ματς. Κεφαλιά του Αλεξάντερ-Άρνολντ στο 86', επενέβη. Το ίδιο και στο 90'+2 όταν έκανε την απόκρουση του ματς στην καρφωτή κεφαλικά του Φαν Ντάικ.

Η πλευρά της Φόρεστ είχε τις δικές της στιγμές. Στο 31' ο Λίνγκαρντ απείλησε τον Άλισον που αντέδρασε σωστά. Βέβαια, πέτυχε το γκολ. Στο 55' ο Κουκ έκανε το γύρισμα για τον Αβονίγι. Το πρώτο του σουτ πήγε στο δοκάρι, το δεύτερο μετά το «ριμπάουντ» στα δίχτυα (1-0). Στο 86' ο Γέιτς δεν κατάφερε να «νικήσει» τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ. Επίσης, στο 90'+5 και σε αντεπίθεση, το πλασέ του Τζόουνς σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Άλισον!

ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ (Στιβ Κούπερ): Χέντερσον, Οριέ, Κουκ, ΜακΚένα, Γουίλιαμς (72' Λόντι), Κουγιατέ (80' Μανγκαλά), Φρόιλερ, Γέιτς, Γκιμπς-Γουάιτ, Αβονίγι (64' Γουόραλ), Λίγνκαρντ (64' Τζόνσον).

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Μίλνερ (62' Αλεξάντερ-Άρνολντ), Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Τζόουνς, Έλιοτ, Σαλάχ, Φιρμίνο (76' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Καρβάλιο (62' Χέντερσον).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr