Ποδόσφαιρο

Η ποιότητα του Ολυμπιακού έφερε το «διπλό» στο Αγρίνιο [vids]

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2022 - 21:36

Με γκολ των Μπιέλ και Βαλμπουενά στο δεύτερο ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 2-0 τον Παναιτωλικό.

Η ποιότητα του Ολυμπιακού έφερε το «διπλό» στο Αγρίνιο [vids]

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Με αποτέλεσμα να επικρατήσουν 2-0, έχοντας τον έλεγχο από την αρχή ως το φινάλε. Αν και τα γκολ ήρθαν στο δεύτερο 45λεπτο, η ομάδα του Μίτσελ ήταν καλύτερη. Υπερείχε και αυτή η ανωτερότητά της «καρποφόρησε» στο 50' και το 82' με τα εξαιρετικά σε έμπνευση και εκτέλεση γκολ από Μπιέλ και Βαλμπουενά. Στο ματς έκανε την επανεμφάνισή του με τα ερυθρόλευκα και ο Κώστας Φορτούνης, μετά από 5 μήνες. Ανησυχία, πάντως, προκάλεσε η αλλαγή λόγω ενοχλήσεων του Παπασταθόπουλου.

Υπεροχή χωρίς ουσία

Οι «ερυθρόλευκοι» στο ματς του Αγρινίου είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων από το πρώτο. Με την κατοχή της μπάλας να είναι συντριπτική υπέρ τους στα πρώτα 45 λεπτά. Όμως παρότι οι παίκτες του Μίτσελ πίεσαν, τους έλλειψε το γκολ. Δύο ήταν οι βασικοί λόγοι. Αφενός η αναποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια. Αφετέρου η ασυνεννοησία Γκάμαρη-Παπαπέτρου. Διότι στη φάση του 19' ο Σενγκέλια έχει τραβήξει τον Ρέαμπτσιουκ.

Ωστόσο, ούτε ο ρέφερι, αλλά ούτε και το VAR είδαν την φάση. Μεγαλύτερη ευθύνη είχε ο VARίστας Παπαπέτρου που δεν κάλεσε τον διαιτητή για να τσεκάρει τη φάση, καθώς παράβαση υπάρχει. Δύο ακόμη σημαντικές στιγμές για τον Ολυμπιακό.

Με την κεφαλιά του Παπασταθόπουλου στο 24' και το τσαφ του Μπιέλ στο 35' που δεν τελείωσε τη φάση από καλή θέση. Όσον αφορά στον Παναιτωλικό περιορίστηκε σε δύο-τρία σουτ, με πιο χαρακτηριστικό αυτό του Μόρσεϊ στο 18'.

Δύο γκολ «ποιήματα»

Ό,τι δεν είχαν πετύχει στο πρώτο μέρος οι «ερυθρόλευκοι», το κατάφεραν στο δεύτερο. Διότι πολύ νωρίς ήρθε τελικά το γκολ που αναζητούσαν. Σε μια φάση όπου είχαν συμμετοχή οι Χουάνγκ, Χάμες, Μπακαμπού και Μπιέλ, με τον Ισπανό να «εκτελεί» τον Στεργιάκη με ένα τεχνικό σουτ για το 0-1 (50').

Η κατοχή ήταν στα ποσοστά του 65%-35% για την ομάδα του Μίτσελ. Η οποία στο 55' πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Μασούρα, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ. Μια αντεπίθεση και ένα βιαστικό τελείωμα του Μόρσεϊ στο 65' για τους γηπεδούχους.

αλλαγή του Παπασταθόπουλου στο 71' προκάλεσε μια μικρή ανησυχία. Ωστόσο οι φάσεις ήταν ξανά για τους Πειραιώτες. Στο 79' ο Μπιέλ δεν έπιασε καλά το σουτ, αλλά στο 82' ήρθε το δεύτερο γκολ. Ο Βαλμπουενά με εξαιρετική ενέργεια, σημάδεψε σωστά και «τελείωσε» το ματς (0-2).

Στο φινάλε του ματς, ενώ είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο και ο Φορτούνης, ο Ολυμπιακός απείλησε για το 0-3. Στο 90'+4 με τον Ελ Αραμπί και στο 90'+6 με τον Γκάρι Ροντρίγκες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στεργιάκης, Αποστολάκης (67' Λιάβας), Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης, Μλάντεν (83' Φλόρες), Μάρτενσον, Ντίας (66' Ντουάρτε), Σενγκέλια (83' Χατζηθεοδωρίδης), Μόρσεϊ (76' Ζοάο Πέδρο), Κολοβός.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Άβιλα, Παπασταθόπουλος (71' Σαμασέκου), Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ, Μπιέλ (88' Γκ. Ροντρίγκες), Μασούρας (71' Βαλμπουενά), Χ. Ροντρίγκες (88' Φορτούνης), Μπακαμπού (53' Ελ Αραμπί).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.