Ποδόσφαιρο

Άνετο πέρασμα της ΑΕΚ από τη Λιβαδειά

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 - 20:21

Με τα γκολ του Γκαρσία, νίκησε 2-0 τον Λεβαδειακό και συνέχισε την εξαιρετική της πορεία τον τελευταίο καιρό.

Άνετο πέρασμα της ΑΕΚ από τη Λιβαδειά

Ένα ακόμα τρίποντο για την ΑΕΚ που πέρασε νικηφόρα από τη Λιβαδειά, 2-0 τον Λεβαδειακό. Αποτέλεσμα που έφερε τους «κιτρινόμαυρους» ξανά στη δεύτερη θέση. Έφτασαν τους 21 βαθμούς και παρέμειναν στο -6 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Σκόρερ της Ένωσης ο Λιβάι Γκαρσία (50' και 70').

Ο Λεβαδειακός της έβαλε... δύσκολα

Το πρώτο ημίχρονο πέρασε χωρίς ουσιαστικά φάσεις για τις δύο ομάδες. Ναι μεν η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Μάρκοβιτς. Στο 20' ένα βολέ του Αραούχο πέρασε δίπλα από το τέρμα του γκολκίπερ του Λεβαδειακού. Στο 25' ο Γκατσίνοβιτς σούταρε, αλλά ο Μάρκοβιτς μπλόκαρε εύκολα. Επιπλέον, στο 42' το σουτ του Πινέδα εκτός περιοχής κατέληξε πάνω από την εστία των γηπεδούχων. Έτσι, το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο χωρίς σκορ (0-0).

«Καθάρισε» με τα γκολ του Λιβάι

Το σκηνικό άλλαξε άρδην στο δεύτερο ημίχρονο. Ήδη η Ένωση έδειξε τις διαθέσεις της από το 47'. Αρχικά με το σουτ του Γκαρσία που κόντραρε σε πόδι αμυντικού και κατέληξε κόρνερ, όπως και στην εξέλιξη που ο Ελίασον απείλησε, αλλά ο Μάρκοβιτς είχε καλή θέση και μπλόκαρε. Τελικά το γκολ για την Ένωση ήρθε με τη συμπλήρωση 50 λεπτών στο ματς. Το κλέψιμο του Πινέδα, η κίνηση του Ελίασον από τα δεξιά και η σέντρα του, για να σκοράρει με κεφαλιά ο Λιβάι για το 0-1. Στο 54' ο Αραούχο είδε την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί «παραθυράκι».

Ο Λεβαδειακός είχε μια καλή στιγμή στο 65' με τον Λούα-Λούα, αλλά το σουτ που επιχείρησε ο επιθετικός της ομάδας της Βοιωτίας, οδήγησε τον Αθανασιάδη σε επέμβαση. Στο 66' ο διαιτητής Βεργέτης υπέδειξε πέναλτι σε διεκδίκηση ανάμεσα σε Γκατσίνοβιτς και Χάμοντ. Ωστόσο ο Τζοβάρας στο VAR κάλεσε τον ρέφερι να τσεκάρει τη φάση. Εκείνος δεν άλλαξε απόφαση, το πέναλτι παρέμεινε. Ο Λιβάι Γκαρσία ευστόχησε από την «άσπρη βούλα» και διαμόρφωσε το 0-2.

Μετά το γκολ, στο 72', ο Λεβαδειακός έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μουτίνιο για να ξαναμπεί στο ματς. Η ΑΕΚ έλεγξε το ρυθμό και το προβάδισμα των δύο τερμάτων. Ο Ματίας Αλμέιδα έκανε τις αλλαγές του. Έτσι, το μόνο που συνέβη ως το φινάλε ήταν η καλή στιγμή για τους Βοιωτούς λίγο πριν το φινάλε. Στο 90'+5 ο Σκβάρκα απείλησε με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως ο Αθανασιάδης έπεσε στη γωνιά του και απομάκρυνε.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάσμινκο Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Τσάπρας, Βινίσιους, Λιάγκας, Παναγιώτου, Μεχία, Νίκας, Χάμοντ (82' Σβάρκα), Μουτίνιο, Τορό (63' Πέτρε), Λούα-Λούα (85' Γιαννιώτας).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Ελιάσον (79' Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς, Πινέδα (73' Γιόνσον), Γκαρσία (90'+2 Γαλανόπουλος), Αραούχο.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.