Ποδόσφαιρο

Champions League: Η Ίντερ έβγαλε.... εισιτήριο για τους «16» [vids]

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022 - 21:37

Οι «νερατζούρι» νίκησαν 4-0 την Πλζεν και πέρασαν στον επόμενο γύρο. Θρίαμβος της Πόρτο, που «βλέπει» πρόκριση, στο Μπριζ.

Champions League: Η Ίντερ έβγαλε.... εισιτήριο για τους «16» [vids]

Την προηγούμενη αγωνιστική, στο ματς με την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη, η Ίντερ έβαλε τις… βάσεις για να περάσει στους «16» του UEFA Champions League. Απόψε «κλείδωσε» την παρουσία της στη φάση των νοκ άουτ ματς της κορυφαίας, συλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη. Νίκησε 4-0 την Πλζεν και συνεχίζει στη διοργάνωση.

Η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι είχε από την αρχή τον έλεγχο. Δημιούργησε αρκετές φάσεις, αλλά χρειάστηκε να περάσουν 35 λεπτά για να σκοράρει και να διώξει το άγχος. Διότι ο Στάνεκ έκανε πολλές και μεγάλες επεμβάσεις. Τελικά στο 35' η σέντρα του Μπαστόνι πήγε… συστημένη για το κεφάλι του Μικιταριάν που άνοιξε το σκορ (1-0).

Στο 42' μετά την πάσα του Ντιμάρκο και το σουτ του Τζέκο έγινε το 2-0. Οι ευκαιρίες ήταν πολλές για τους «νερατζούρι» και στο δεύτερο μέρος. Τελικά στο 66' ο Μαρτίνες τροφοδότησε τον Τζέκο που δεν αστόχησε (3-0). Η επιστροφή του Λουκάκου στη δράση συνδυάστηκε με γκολ. Στο 87' ο Βέλγος πρόσθεσε το όνομά του στη λίστα των σκόρερ, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

Σε τροχιά πρόκρισης η Πόρτο

Οι «δράκοι» πέτυχαν έναν θρίαμβο στο Βέλγιο κόντρα στην αήττητη Μπριζ, η οποία μέχρι το αποψινό ματς δεν είχε δεχθεί καν γκολ. Ωστόσο, οι Πορτογάλοι πήγαν αποφασισμένοι στο Βέλγιο και διέλυσαν τους Βέλγους με 4-0! Ωστόσο το ματς κρίθηκε, ουσιαστικά, στη φάση του 51'. Όταν ο Λανγκ της Μπριζ εκτέλεσε πέναλτι, αλλά ο Ντιόγκο Κόστα του είπε… όχι από την «άσπρη βούλα».

Οι Πορτογάλοι από την αρχή του ματς είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Ταρέμι άνοιξε το σκορ στο 33' (0-1). Στο δεύτερο μέρος, μέσα σε τρία λεπτά το σκορ έγινε 0-3. Στο 57' ο Εβανίλσον πήρε το… ριμπάουντ και πέτυχε το 0-2, ενώ στο 60' σε μια αντίστοιχη φάση ο Εουστάκιο σημείωσε το 0-3. Ο Ταρέμι σκόραρε ξανά στο 70' μετά την πάσα του Οτάβιο (0-4) δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στο «διπλό» της Πόρτο στο Μπριζ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr