Ποδόσφαιρο

Μεγάλο «κάζο» για το ισπανικό ποδόσφαιρο

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022 - 00:50

Μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε στους «16» του Champions League. Αποκλεισμοί για Ατλέτικο, Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη.

Μεγάλο «κάζο» για το ισπανικό ποδόσφαιρο

Το ισπανικό ποδόσφαιρο σε κρίση! Μετά την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής στη φάση των ομίλων του Champions League, οι Ισπανοί μετρούν τρεις αποκλεισμούς! Διότι εκτός συνέχειας της κορυφαίας, συλλογικής διοργάνωσης έχουν μείνει η Μπαρτσελόνα, η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Σεβίλλη. Έτσι η μοναδική ομάδα από τη χώρα που θα δώσει το «παρών» στη φάση των «16» είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης.

Κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ άλλοτε. Δηλαδή να μείνει τρεις από τέσσερις ισπανικές ομάδες εκτός της φάσης των «16» και να αποχαιρετήσουν το Champions League στη φάση των ομίλων. Ωστόσο, οι δύο από τις τρεις θα συνεχίσουν στο Europa League σίγουρα. Δηλαδή η Μπαρτσελόνα και η Σεβίλλη. Αντίθετα, για την Ατλέτικο Μαδρίτης όλα είναι ανοικτά. Καθώς μπορεί να μείνει εκτός Ευρώπης. Αν οι «ροχιμπλάνκος» ηττηθούν από την Πόρτο στο «Dragao» και η Λεβερκούζεν νικήσει την Μπριζ στην «BayArena» τότε η ομάδα του Σιμεόνε θα μείνει εκτός ευρωπαϊκών κυπέλλων.

Ωστόσο, η δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση πλέον θα μοιάζει με μια μικρογραφία της La Liga. Διότι η Μπέτις και η Σοσιεδάδ έχουν περάσει ήδη από τη φάση των ομίλων. Αμφότερες θέλουν να διατηρήσουν την πρώτη θέση που κατέχουν στον 3ο και τον 5ο όμιλο, αντίστοιχα για να βρεθούν απευθείας στους «16». Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποφύγουν τον ενδιάμεσο γύρο. Αλλιώς θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον η κλήρωση, με την παρουσία τριών ή ακόμη και τεσσάρων ισπανικών ομάδων σε αυτό!

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr