Ποδόσφαιρο

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Πέρασε στην… αντεπίθεση ο εμίρης του Κατάρ!

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022 - 14:25

Ο εμίρης του Κατάρ, Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ-Θάνι σε τηλεοπτική ομιλία του έκανε λόγο για «συκοφαντική δυσφήμιση» που δέχεται η χώρα ενώ τοποθετήθηκε για τις επικρίσεις που έχει δεχτεί η οργανωτική επιτροπή.

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Πέρασε στην… αντεπίθεση ο εμίρης του Κατάρ!

Σύμφωνα με τον ανώτερο άρχοντα του Κατάρ, Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, η χώρα του αποτελεί αντικείμενο «μιας άνευ προηγουμένου εκστρατείας συκοφαντίας που καμία άλλη χώρα υποδοχής δεν έχει βιώσει ποτέ».

Αν και η χώρα του μπορούσε να ζήσει με τα αρνητικά δημοσιεύματα, υποστήριξε ο εμίρης και προσπάθησε να αντιμετωπίσει και να βελτιώσει τις… παραινέσεις, η κριτική συνεχίστηκε. «Σύντομα έγινε σαφές σε εμάς πως η εκστρατεία συνεχίστηκε, έγινε μεγαλύτερη και κάποια στιγμή έγινε τόσο βάναυση που πολλοί άνθρωποι αμφισβητούν τώρα τους πραγματικούς λόγους και τα κίνητρα αυτής της κριτικής».

Ο Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ-Θάνι επισήμανε πως έχει βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας των μεταναστών εργαζομένων με τον καθορισμό ενός κατώτατου μισθού και τη διευκόλυνση των εργαζομένων να αλλάξουν δουλειά. Στην ομιλία του, υποσχέθηκε πως «τα λαμπερά φώτα της δημοσιότητας του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος του κόσμου» θα ωφελήσουν επίσης το Κατάρ. «Αυτό είναι ένα μεγάλο τεστ για μια χώρα τόσο μεγάλη όσο το Κατάρ, η οποία εντυπωσιάζει ολόκληρο τον κόσμο με όσα έχει ήδη πετύχει και πετυχαίνει».

Το Κατάρ δέχεται πυρά από τότε που ανατέθηκε ουσιαστικά η διοργάνωση. Δημοσιεύματα έκανε λόγο για τεράστιες οικονομικές συμφωνίες κάτω απο το… τραπέζι, ενώ και ποδοσφαιριστές αντέδρασαν καθώς θα πρέπει να αγωνιστούν τους χειμερινούς μήνες και μοιραία μεταβλήθηκε το ποδοσφαιρικό καλεντάρι. Το Κατάρ δέχεται κριτική για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των χιλιάδων εργατών που βοήθησαν στην κατασκευή των ποδοσφαιρικών σταδίων, ενώ αδιαφορά για τα δικαιώματα των LGBT ατόμων.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr