Ποδόσφαιρο

Ευρώπη τέλος για τον... αδιόρθωτο Ολυμπιακό [vid]

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022 - 23:57

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν μπροστά ως το 90'+3 με το γκολ του Ελ Αραμπί και την μεγάλη εμφάνιση του Πασχαλάκη. Ένα «κρύο» γκολ και ισοπαλία 1-1. Έτσι η νίκη της Ναντ σηματοδότησε τον αποκλεισμό του.

Ευρώπη τέλος για τον... αδιόρθωτο Ολυμπιακό [vid]

Όπως στην πρώτη αγωνιστική στη Γαλλία, έτσι και απόψε ο Ολυμπιακός δέχθηκε γκολ στις καθυστερήσεις. Αλλά το ίδιο είχε συμβεί στο Τελ Αβίβ, στην Μπρατισλάβα, στο Καραϊσκάκη με τον Απόλλωνα Λεμεσού. Με μια πολύ μεγάλη και ουσιαστική διαφορά. Στη Γερμανία οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ίσως την καλύτερη, φετινή ευρωπαϊκή του εμφάνιση για περισσότερο από 60 λεπτά.

Όμως, στο τέλος (90'+3) δέχθηκαν γκολ από στατική φάση. Έτσι πήγε… στράφι η τεράστια εμφάνιση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Ο Ελ Αραμπί άνοιξε το σκορ στο 17' και ο Κέμπλερ ισοφάρισε σε 1-1. Την ίδια ώρα η Ναντ πετύχαινε το δεύτερο γκολ κόντρα στην Καραμπάχ και ο συνδυασμός των δύο αποτελεσμάτων οδήγησε την ομάδα του Μίτσελ οριστικά εκτός Ευρώπης. Συνεπώς το ματς της προσεχούς Πέμπτης με την Ναντ στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» έχει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο

Οι πρωταθλητές Ελλάδας μπήκαν αποφασισμένοι στο ματς της Γερμανίας. Ήθελαν να διεκδικήσουν με αξιώσεις ένα θετικό αποτέλεσμα. Με το αγωνιστικό τους πρόσωπο, το έδειξαν από τα πρώτα λεπτά. Με διαφορά η καλύτερή τους εμφάνιση. Με πολλές φάσεις. Το γκολ ήρθε τελικά στο 17'. Ο Φλέκεν απέκρουσε το σουτ του Μπιέλ, όμως ο Ελ Αραμπί καιροφυλακτούσε και με το… ριμπάουντ σημείωσε το 0-1. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν απίστευτη ευκαιρία για το 0-2.

Στο 23' εκδήλωσαν ιδανικά την αντεπίθεση, ο Ροντρίγκες πάσαρε στον Μασούρα, εκείνος πέρασαν και τον Φλέκεν, αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα! Πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 35' με τον Μπιέλ που αργοπόρησε, με τον Φλέκεν εκτός εστίας, αλλά ο Χέφλερ πρόλαβε και έκοψε την μπάλα. Η πρώτη αναποδιά ήρθε, όμως, στο 39' με την αναγκαστική αλλαγή του Γκάρι Ροντρίγκες που ήταν εξαιρετικός.

Τα γνωστά «ερυθρόλευκα» λάθη

Στο δεύτερο μέρος η γερμανική ομάδα πίεσε. Ωστόσο ο Ολυμπιακός κρατούσε αυτό το 1-0. Λόγω του Πασχαλάκη κυρίως. Ο διεθνής Έλληνας τερματοφύλακας έκανε τεράστιες επεμβάσεις. Είπε… όχι στον Χέφλερ στο 58', στον Κέμπλερ στο 59', στον Πέντερσεν στο 77', στον Γέονγκ στο 88'! Την ίδια ώρα οι αλλαγές που έκανε ο Μίτσελ, για να φρεσκάρει την ομάδα του, δεν είχαν το αποτέλεσμα που περίμενε. Μιας και οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν μέτρα, κλείστηκαν, δεν κρατούσαν την μπάλα. Όμως οι επεμβάσεις του Έλληνα γκολκίπερ ήταν αρκετές για να διατηρηθεί το 0-1 ως το 90'+3.

Εκεί μετά από ένα κόρνερ, ο Κέμπλερ ισοφάρισε σε 1-1. Την ώρα που οι πρωταθλητές έπαιζαν με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Το πέμπτο ευρωπαϊκό ματς που δέχθηκαν γκολ στο φινάλε! Σαν να μην έφτανε αυτό, στη συνέχεια ο Μπα είδε δύο κίτρινες κάρτες για διαμαρτυρία και αποβλήθηκε στο 90'+5! Ταυτόχρονα, η Ναντ πέτυχε το 2-1 κόντρα στην Καραμπάχ και έτσι ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τη συνέχεια των κυπέλλων Ευρώπης.

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ: Φλέκεν, Κέμπλερ, Γκίντερ, Λάινχαρτ (77' Σιλντίλια), Γκίντερ, Κέιτελ (64' Έγκεσταιν), Χέφλερ, Ντόαν (64' Βάισχαουτ), Γκρίφο, Κιέρε (64' Γέονγκ) και Γκρέγκοριτς (73' Πέτερσεν).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Άβιλα, Ντόι, Μπα, Βρουσάι (83' Ρέτσος), Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ, Μασούρας (83' Βαλμπουενά), Γκάρι Ροντρίγκες (39' Ρέαμπτσιουκ), Ελ Αραμπί (83' Ουί Τζο) και Μπιέλ (69' Κούντε).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.