Ποδόσφαιρο

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Επίσημη διαμαρτυρία απο την Εθνική Αυστραλίας!

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2022 - 15:47

Η Αυστραλία είναι η πρώτη ομάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου που επικρίνει και επισήμως το ιστορικό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Κατάρ.

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Επίσημη διαμαρτυρία απο την Εθνική Αυστραλίας!

Σε ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στον ιστότοπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ομάδας, οι παίκτες εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με τη μεταχείριση των μεταναστών εργαζομένων και τους περιορισμούς στην κοινότητα LGBTQI+ στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Το βίντεο, στο οποίο συμμετέχουν 16 παίκτες, ζητά τη δημιουργία ενός κέντρου πόρων μεταναστών, μια αποτελεσματική θεραπεία για όσους έχουν στερηθεί τα δικαιώματά τους και την αποποινικοποίηση όλων των σχέσεων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Οι ομόφυλες σχέσεις τιμωρούνται με φυλάκιση έως και επτά ετών στο Κατάρ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Αυτά είναι τα βασικά δικαιώματα που πρέπει να παρέχονται σε όλους και θα διασφαλίσουν τη συνεχή πρόοδο στο Κατάρ και μια κληρονομιά που ξεπερνά το τελικό σφύριγμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022», είπε ένας από τους παίκτες στο βίντεο. «Οι μετανάστες εργάτες που μεταφέρθηκαν στη χώρα έχουν υποφέρει και είναι περισσότεροι από ένας αριθμός», ανέφεραν οι Socceroos . «Είναι άνθρωποι με πολύ θάρρος και αποφασιστικότητα να χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον. Ακριβώς όπως οι μετανάστες που ίδρυσαν τη χώρα μας και το ποδόσφαιρό μας εκείνη την εποχή».

Το Football Australia τονίζει ότι ενώ η πρόοδος είναι αισθητή, υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης στο έδαφος. Επιπλέον, οι Αυστραλοί ζητούν επίσης λιγότερο σκληρή δράση στην LGBTQ+ κοινότητα. Η ομοφυλοφιλία εξακολουθεί να είναι παράνομη στο συντηρητικό και μουσουλμανικό Κατάρ και η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch (HRW) ανέφερε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι τα άτομα LGBTQ+ υφίστανται κακομεταχείριση.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr