Ποδόσφαιρο

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Απειλείται με αποβολή η Τυνησία!

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2022 - 21:31

Προειδοποιητική επιστολή προς την κυβέρνηση της Τυνησίας έστειλε η FIFA, την οποία απείλησε με αποκλεισμό της χώρας από το επερχόμενο Μουντιάλ εφόσον συνεχίσει να παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Απειλείται με αποβολή η Τυνησία!

Η FIFA απέστειλε τελεσίγραφο στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Τυνησίας, λόγω των παρεμβάσεων της κυβέρνησης της χώρας σε θέματα που την αφορούν, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος να αποκλειστεί η εθνική ομάδα του βορειοαφρικανικού κράτους από την τελική φάση του Μουντιάλ.

Αιτία για όλα αυτά, η δήλωση του υπουργού Νεολαίας και Αθλητισμού, Καμέλ Ντεγίς, περί «διάλυσης ομοσπονδιακών γραφείων». Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ζήτησε διευκρινήσεις αναφορικά με τις βουλές της τυνησιακής κυβέρνησης, ειδάλλως θα υπάρξουν κυρώσεις τόσο για την εθνική ομάδα, όσο και για τους συλλόγους της χώρας. Η Τυνησία έχει κληρωθεί στον όμιλο με Γαλλία, Δανία και Αυστραλία.

Η FIFA τονίζει ότι «στην Ομοσπονδία είναι νομικά υποχρεωμένοι να ασκούν τις δραστηριότητές τους ανεξάρτητα και χωρίς την αθέμιτη επιρροή τρίτων. Σε διαφορετική περίπτωση «οποιαδήποτε παραβίαση αυτών των υποχρεώσεων μπορεί να οδηγήσει στην επιβολή κυρώσεων σύμφωνα με τους νόμους της FIFA, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής της εν λόγω ομοσπονδίας».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr