Ποδόσφαιρο

Premier League: Γκέλα ολκής της Λίβερπουλ, 1-2 από Λιντς! {vids}

Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2022 - 23:43

Το γκολ του Σάμερβιλ στο 90' σόκαρε τη Λίβερπουλ, που νωρίτερα είχε πέσει πάνω στον εξαιρετικό Μελιέ και έδωσε στη Λιντς τη μεγάλη νίκη στο Άνφιλντ με 2-1!

Premier League: Γκέλα ολκής της Λίβερπουλ, 1-2 από Λιντς! {vids}

Μια αγωνιστική μετά την ήττα στην έδρα της Νότιγχαμ Φόρεστ, η Λίβερπουλ… άφησε και πάλι τους τρεις βαθμούς στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά μέσα στο “Aνφιλντ”. Μεγάλες επεμβάσεις από τον Μελιέ - Στο 89′ το γκολ της νίκης και… διπλό της Λιντς επί των “ρεντς” μετά από 21 χρόνια! Για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2021, η Λίβερπουλ γνωρίζει back to back ήττες στην Premier League. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ παραμένει μακριά από την τετράδα και συγκεκριμένα στην 9η θέση της Premier League.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (79' Μίλνερ), Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Έλιοτ (60' Τζόουνς), Φαμπίνιο (61' Χέντερσον), Τιάγκο, Φιρμίνο, Σαλάχ, Νούνιες

ΛΙΝΤΣ: Μελιέ, Κρίστενσεν, Κοχ, Κούπερ, Στράουκ, Άνταμς, Ρόκα, Χάρισον (73' Γκνόντο), Άαρονσον, Σάμερβιλ (90' Έιλινγκ), Ροντρίγκο (52' Μπάμφορντ)

ΜΠΡΑΙΤΟΝ-ΤΣΕΛΣΙ 4-1

Εφιαλτική επιστροφή για τον Γκρέιαμ Πότερ στο Μπράιτον! Ο προπονητής που εκτόξευσε τους Γλάρους και πήγε με... μεταγραφή 20 εκατομμυρίων ευρώ στην Τσέλσι επέστρεψε ως αντίπαλος και γνώρισε τη συντριβή με 4-1. Οι πρώτοι μεγάλη ευκαιρία ήταν για τους γηπεδούχους στο 4' με τον Τροσάρ αλλά ο Τιάγκο Σίλβα έσωσε τη μπάλα πάνω από τη γραμμή. Στοψ 5' ο Βέλγος ήταν πιο εύστοχο, όταν μετά από ασίστ του Μιτόμα πέρασε τον Κέπα και πλάσαρε για το 1-0. Η... αυτοκαταστροφική Τσέλσι «κατάφερε» να βάλει δυο αυτογκόλ στο πρώτο ημίχρονο με τους Λόφτους Τσικ (14') και Τσάλομπα (42') πρώτη φορά που οι Λονδρέζοι δέχτηκα δυο αυτογκόλ σε επίπεδο Premier League. Στο 48' ο Χάβερτς μείωσε με κεφαλιά και στο 90+2΄ ο Πάσκαλ Γκρος διαμόρφωσε το θριαμβευτικό 4-2.

ΜΠΟΡΝΟΥΘ-ΤΟΤΕΝΑΜ 2-3

Μεγάλη νίκη για την Tότεναμ! Οι Σπερς βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 στην έδρα της Μπόρνμουθ αλλά πήραν τη νίκη με 3-2 και επέστρεψαν στην τρίτη θέση της Premier League. Tα Κεράσια προηγήθηκαν στο 22' με τον Μουρ μετά από εξαιρειτκή αντεπίθεση και ο Ουαλός φορ διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του στο 49' με κεφαλιά μετά από σέντρα του Σμιθ. Ο Σεσενιόν μείωσε στο 57΄και ο Ντέιβις έφερε το ματς στα ίσα στο 73' με κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πέρισιτς. Στο 90+2' μετά από φάση διαρκείας από νέα εκτέλεση κόρνερ ο Μπεντακούρ έκανε το 3-2 και χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του Αντόνιο Κόντε.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ-ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ 4-0

Η Νιούκασλ ήταν σε ακόμη ένα ματς εντυπωσιακή και συνεχίζοντας τις υψηλές πτήσεις επικράτησε με σκορ 4-0 της Άστον Βίλα. Το πρώτο ημίχρονο έστειλε στα αποδυτήρια με χαμόγελα τους γηπεδούχους που βρήκαν το προβάδισμα στις καθυστερήσεις με εκτέλεση πέναλτι του Καλούμ Γουίλσον υπό το βλέμμα του ομοσπονδιακού προπονητή Γκάρεθ Σαουθγκέιτ.

Το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε σε “ναυάγιο” για τους φιλοξενούμενους που αναμένουν από την έλευση του Ουνάι Έμερι που αναλαμβάνει τις τύχες τους από την προσεχή εβδομάδα. Μέσα σε τρία λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο (56'-59΄) η Νιούκασλ “καθάρισε” με γκολ των Γουίλσον και Ζοελίντον. Το ωραιότερο τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε στο 67΄ ο Μιγκέλ Αλμιρόν για να φτάσει τα επτά στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ.

Η Αστον Βίλα στάθηκε τυχερή καθώς το σκορ θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο βαρύ, αφού η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι των φιλοξενούμενων σε ακόμη δύο περιπτώσεις, στις τελικές προσπάθειες των Γουίλσον, Μέρφι.

ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ-ΓΟΥΛΒΣ 1-1

Σε ένα ισορροπημένο ματς στο «Community Stadium» Μπρέντφορντ και Γουλβς αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 με τα γκολ του Μι και του Νέβες που σημειώθηκαν με απόσταση δύο λεπτών στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ με τον πολύπειρο Άγγλο να σκοράρει με ένα απίθανο αριστερό γυριστό σουτ μετά από σέντρα του Εμπουεμό, ενώ οι «λύκοι» ισοφάρισαν με εξίσου πανέμορφο πλασέ του Νέβες από τα όρια της μεγάλης περιοχής.

Η ομάδα του Στιβ Ντέιβις τελείωσε το ματς με 10 ποδοσφαιριστές λόγω απευθυείας αποβολής του Ντιέγκο Κόστα στις καθυστερήσεις και δεν κατάφερε να ξεφύγει από την ζώνη του υποβιβασμού μένοντας 18η με 10 βαθμούς. Στον αντίποδα, η Μπρέντφορντ βρίσκεται στην 11η θέση με συγκομιδή 15 πόντων σε αυτές τις 13 πρώτες αγωνιστικές.

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ-ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ 1-0

Η Κρίσταλ Πάλας πανηγύρισε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο κόντρα στη Σαουθάμπτον με 1-0, η οποία μία εβδομάδα πριν, «κόντραρε» την Άρσεναλ. Οι «αετοί» του Πατρίκ Βιεϊρά κυριάρχησαν στην συνάντηση και παρότι δεν προηγήθηκαν στο καλό τους διάστημα, με τον Έζε και τον Έντουαρντ, ήρθε ο δεύτερος να βάλει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Εκμεταλλεύτηκε το λάθος των φιλοξενούμενων, η Πάλας βγήκε μπροστά και ο Μίτσελ του γύρισε ιδανικά την μπάλα, για να κάνει το 1-0 στο 38ο λεπτό. Η καλύτερη φάση της Σαουθάμπτον ήρθε α στο 51’, με τον Άρμστρονγκ, αλλά το σκορ διατηρήθηκε αναλλοίωτο, στέλνοντας τους γηπεδούχους στην 10η θέση.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr