Ποδόσφαιρο

Άνετη νίκη για τον Ολυμπιακό πριν το ντέρμπι [vid]

Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2022 - 17:54

Οι «ερυθρόλευκοι» με δύο γκολ στο πρώτο ημίωρο, νίκησαν 2-0 τη Λαμία, μια εβδομάδα πριν το clasico με τον Παναθηναϊκό.

Άνετη νίκη για τον Ολυμπιακό πριν το ντέρμπι [vid]

Ένα άνετο τρίποντο μετά από καιρό για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 2-0 της Λαμίας, «καθαρίζοντας» το ματς από το πρώτο ημίωρο. Με τα γκολ των Χάμες (22') και Μπακαμπού (28'). Το σκορ θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερο, όμως ο γκολκίπερ Σαράνοφ των φιλοξενούμενων έκανε αρκετές σωτήριες επεμβάσεις.

Η ποιότητα ήταν το «κλειδί»

Ο Ολυμπιακός έψαξε ένα γρήγορο γκολ κόντρα στη Λαμία. Θα μπορούσε να το είχε βρει στο 3'. Αλλά Χάμες και Μασούρας δεν βρήκαν τη μπάλα στο γύρισμα του Άβιλα, ενώ ο Ρέαμπτσιουκ ήταν απελπιστικά άστοχο. Η ομάδα του Φέστα στάθηκε καλά στον αγωνιστικό χώρο. Επιπλέον, ο Ολυμπιακός δεν είχε συνοχή. Η απουσία του Εμβιλά από τη μεσαία γραμμή, οδήγησε σε ένα αργό τέμπο στο ματς. Επιπλέον, ο Μίτσελ αναπροσάρμοσε τα πλάνα του στο 11', με την αναγκαστική αλλαγή του Μπα. Η είσοδος του Παπασταθόπουλου έδωσε μεγαλύτερη ισορροπία.

Με τους «ερυθρόλευκους» να αρχίζουν να φτιάχνουν φάσεις. Μιας και απέκτησε ταχύτητα το παιχνίδι τους. Στο 16' ο Σαράνοφ έδιωξε το σουτ του Μπιέλ. Ωστόσο, στο 22' έγινε το 1-0. Ο Ίνμπομ ύψωσε την μπάλα και ο Χάμες με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, από μέσα δεξιά στην περιοχή, «κρέμασε» τον γκολκίπερ της Λαμίας (1-0). Στο 28' και μετά την προωθημένη μπαλιά του Ντόι, ο Μπακαμπού άντεξε το μαρκάρισμα του Αντέτζο και πλάσαρε εύστοχα για το 2-0. Στο 42' ο Ολυμπιακός άγγιξε το 3-0 με τον Χάμες, όπως και στο 43' με τον Μπιέλ, αλλά ο Σαράνοφ και πάλι αντέδρασε σωστά. Η Λαμία είχε ένα σουτ με τον Τζανδάρη στο 32' και τίποτα παραπάνω στο πρώτο ημίχρονο.

Τα… όχι του Σαράνοφ

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου 45λεπτου, η Λαμία κέρδισε μέτρα στο γήπεδο. Πιο συγκεκριμένα θέλησε να δημιουργήσει δύσκολες καταστάσεις για την εστία του Πασχαλάκη. Ωστόσο, μια κεφαλιά του Κορνέζου στο 48' πέρασε ψηλά πάνω από την εστία του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Όπως και στο 52' όταν ο Ασκόβσκι δεν βρήκε καλά την μπάλα από το ύψος της μικρής περιοχής. Η πιο σημαντική στιγμή των φιλοξενούμενων στην αναμέτρηση. Ένα ακόμα φάουλ του Ντε Βινσέντι στο 54' δεν προβλημάτισε τον γκολκίπερ των «ερυθρολεύκων». Η «απάντηση» της ομάδας του Μίτσελ ήρθε στο 56' με το μακρινό σουτ του Ίνμπομ που «έγλυψε» το οριζόντιο δοκάρι! Στη μία ώρα αγώνα ο Μίτσελ έριξε στο ματς και τον Μαρσέλο. Ο Βραζιλιάνος με το… καλημέρα έκανε ένα τάκλιν και ξεσήκωσε την κερκίδα.

Η συνέχεια ανήκε ξανά στην ομάδα του Μίτσελ. Η οποία είχε τρεις-τέσσερις καλές στιγμές για να αυξήσει το προβάδισμά της. Ωστόσο, έπεσε πάνω στον Σαράνοφ που έκανε αρκετές επεμβάσεις και κράτησε το σκορ στο 2-0 του πρώτου μέρους. Στο 73' είπε… όχι στον Χάμες, ενώ στο 80' στάθηκε τυχερός καθώς το διαγώνιο σουτ του Ελ Αραμπί πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Στο 82' ο Μπιέλ σούταρε για να αποκρούσει ο Σαράνοφ, ενώ στο 83' σταμάτησε και την κεφαλιά του Ελ Αραμπί μετά το κόρνερ του Ισπανού. Έτσι το ματς έληξε με το 2-0 που διαμορφώθηκε στα πρώτα 28 λεπτά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Άβιλα, Ντόι, Μπα (11' Παπασταθόπουλος), Ρέαμπτσιουκ (60' Μαρσέλο), Σαμασέκου, Ίνμπομ Χουάνγκ, Μπιέλ, Μασούρας (60' Βαλμπουενά), Χάμες Ροντρίγκες (75' Βρουσάι), Μπακαμπού (74' Ελ Αραμπί).

ΛΑΜΙΑ (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σιμόν, Γκοράνοφ (86' Σαραμαντάς), Κορνέζος, Αντέτζο, Τζανδάρης, Σλίβκα, Νούνιες, Ασκόβσκι (58' Μαρμεντίνι), Γιακουμάκης (86' Καραμάνος), Ντε Βινσέντι (69' Ρόμανιτς).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.