Ποδόσφαιρο

Ανατροπή και «ανάσα» για τον ΠΑΣ

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022 - 20:05

Οι «χρυσές» αλλαγές του Στάικου, Μπάλαν και Φοφανά, σκόραραν και οι Γιαννιώτες νίκησαν 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης.

Ανατροπή και «ανάσα» για τον ΠΑΣ

Ένα πολύ σημαντικό τρίποντο για τη συνέχεια πήρε απόψε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα του Θανάση Στάικου νίκησε 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης του Ηρακλή Μεταξά. Με τον πρώην προπονητή των Ηπειρωτών να φεύγει με κακό αποτέλεσμα από το στάδιο «Οι Ζωσιμάδες», παρότι οι Αρκάδες προηγήθηκαν στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. «Κλειδί» οι αλλαγές του Στάικου, μιας και οι Μπάλαν και Φοφανά σκόραραν αμφότεροι!

Κακό πρώτο μέρος

Το πρώτο ημίχρονο πέρασε και ξεχάστηκε άμεσα. Οι δύο ομάδες έδειξαν να «καίγονται» περισσότερο για το μηδέν στην άμυνα και δεν έκαναν φάσεις. Ένα σουτ από κάθε πλευρά όπου χρειάστηκε να δηλώσει… παρών ο γκολκίπερ του αντιπάλου. Πρώτα για τους Αρκάδες, στο 31', με τον Κρεσπί χωρίς να κάνει κάτι εντυπωσιακό ο Αθανασίου. Εν συνεχεία, στο 40', ο Ροσέρι με ψαλιδάκι αλλά ο Τσιφτσής δεν είχε πρόβλημα. Μετά από ένα κακό, λοιπόν, 45λεπτο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το αποτέλεσμα ισόπαλο 0-0. Και τίποτα, ως εκείνο το σημείο, δεν προμήνυε τί θα ακολουθούσε στην επανάληψη.

Αλλαγές και ανατροπή για τον ΠΑΣ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ. Στο 47' ο Ριέρα βρήκε τον Κρεσπί που ξέφυγε από το δίδυμο των στόπερ του ΠΑΣ και πλάσαρε εύστοχα τον Αθανασίου για το 0-1. Η κίνηση… ματ έγινε με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα από τον Θανάση Στάικο. Στο ματς ο Μπάλαν και ο Φοφανά και αλλαγή συστήματος. Η αρχική διάταξη 4-3-3 μετατράπηκε σε 4-4-2. Κάτι που ταίριαξε ιδανικά στην ομάδα του. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πώς ο Ηρακλής Μεταξάς έκανε ως το 64' τρεις αναγκαστικές αλλαγές!

Επιπλέον, ο Μπάλαν δικαίωσε αμέσως στον Στάικο. Διότι στην πρώτη του ουσιαστικά επαφή με την μπάλα, στο 63', ισοφάρισε σε 1-1 μετά το γύρισμα από τον Σόρια. Οι Ηπειρώτες είχαν κι άλλες ευκαιρίες για την ανατροπή. Στο 72' η κεφαλιά του Ροσέρο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Τελικά το δεύτερο γκολ ήρθε στο 76'. Στο γύρισμα του Μορέιρα, ο Τσιφτσής δεν έδιωξε καλά την μπάλα και ο Φοφανά που καιροφυλακτούσε σκόραρε, δίνοντας το προβάδισμα με 2-1 στον ΠΑΣ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Αθανασίου, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος (55' Λώλης), Μπιλμπάο, Τζίμας (61' Μπάλαν), Ροσέρο (88' Λιάσος), Μορέιρα, Παμλίδης (61' Φοφανά).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ηρακλής Μεταξάς): Τσιφτσής, Άλβαρες, Γκαρντάβσκι (64' Ντομίνγκεθ), Καστάνο, Τζουκάνοβιτς, Μουνάφο (83' Ιγκλέσιας), Στάνκο, Κρέσπι, Σίτο, Μπαρτόλο (46' Μπενίτο), Τιλίκα (35' Ριέρα).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr