Ποδόσφαιρο

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Ανακοίνωσε την τελική αποστολή η Ιαπωνία

Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2022 - 14:53

Η Ιαπωνία είναι η πρώτη ομάδα που ανακοίνωσε τους 26 ποδοσφαιριστές που θα βρεθούν στα γήπεδα του Κατάρ για το επερχόμενο Μουντιάλ.

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Ανακοίνωσε την τελική αποστολή η Ιαπωνία

Η FIFA έχει θέσει τελική προθεσμία για τη την τελική λίστα με τους παίκτες για το Παγκόσμιο Κύπελλο μέχρι τις 14 Νοεμβρίου. Ο προπονητής της εθνικής Ιαπωνίας Χατζίμε Μοριγιάσου πήρε τις τελικές αποφάσεις του και ανακοίνωσε ήδη τους 26 εκλεκτούς για τα γήπεδα του Κατάρ. Οι περισσότεροι εξ αυτών αγωνίζονται εκτός συνόρων, με τους μεσοεπιθετικούς Κούμπο (Σοσιεάδ), Μιναμίνο (Μονακό) να ξεχωρίζουν.


Στο Παγκόσμιο Κύπελλο, η Ιαπωνία θα αγωνιστεί σε έναν απαιτητικό όμιλο με τη Γερμανία (23 Νοεμβρίου), την Κόστα Ρίκα (27 Νοεμβρίου) και την Ισπανία (1 Δεκεμβρίου). Στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, το 2018 στη Ρωσία, οι Ασιάτες αποκλείστηκαν από το Βέλγιο στην φάση των «16». «Στόχος μας είναι να φτάσουμε τουλάχιστον στα προημιτελικά», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και πρόσθεσε:«Δεν θα είναι εύκολο βέβαια. Επέλεξα παίκτες που έχουν τη διακαή φιλοδοξία να πετύχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο».


Τερματοφύλακες: Shuichi Gonda (Shimizu S-Pulse), Daniel Schmidt (Sint-Truiden), Eiji Kawashima (Strasbourg)
Αμυντικοί: Hiroki Sakai (Urawa Red Diamonds), Miki Yamane (Kawasaki Frontale), Ko Itakura (Borussia Mönchengladbach), Takehiro Tomiyasu (Arsenal), Maya Yoshida (Schalke 04), Shogo Taniguchi (Kawasaki Frontale), Hiroki Ito (VfB Stuttgart), Yuto Nagatomo (FC Tokyo), Yuta Nakayama (Huddersfield Town)
Mέσοι: Junya Ito (Stade de Reims), Ritsu Doan (SC Freiburg), Wataru Endo (VfB Stuttgart), Hidemasa Morita (Sporting), Ao Tanaka (Fortuna Dusseldorf), Daichi Kamada (Eintracht Frankfurt), Takefusa Kubo (Real Sociedad), Takumi Minamino (AS Monaco), Kaoru Mitoma (Brighton & Hove Albion), Gaku Shibasaki (Leganes), Yuki Soma (Nagoya Grampus)
Επιθετικοί: Daizen Maeda (Celtic), Ayase Ueda (Cercle Brugge), Takuma Asano (Vfl Bochum)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr