Ποδόσφαιρο

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Δωρεάν εισιτήρια και διαμονή σε 50 Ολλανδούς φιλάθλους με αντάλλαγμα… θετικά σχόλια στα social media!

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2022 - 14:29

Πενήντα Ολλανδοί φίλαθλοι θα ταξιδέψουν στο Κατάρ με την οργανωτική επιτροπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου να καλύπτει όλα τα έξοδα με την προϋπόθεση να… προμοτάρουν το τουρνουά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Δωρεάν εισιτήρια και διαμονή σε 50 Ολλανδούς φιλάθλους με αντάλλαγμα… θετικά σχόλια στα social media!


Το Κατάρ θα πληρώσει για τις πτήσεις και τη διαμονή. Σε αντάλλαγμα, η οργανωτική επιτροπή μπορεί να χρησιμοποιήσει τις αναρτήσεις των φιλάθλων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για σκοπούς μάρκετινγκ, όπως αποκάλυψε το NOS.

Εκτός από τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι συμμετέχοντες οπαδοί πρέπει επίσης να παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης και τον πρώτο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ του Κατάρ και του Ισημερινού στις 20 Νοεμβρίου.

Οι υποστηρικτές πρέπει να τηρούν τον «Κώδικα Δεοντολογίας» στο Κατάρ
ο οποίος βρίσκεται στα χέρια του ολλανδικού ειδησεογραφικού πρακτορείου . Το έγγραφο αυτό αναφέρει ότι πρέπει να κάνουν θετικές συνεισφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συνάμα θα πρέπει να αναφέρουν «υβριστικά σχόλια τρίτων». Αναρτήσεις που δεν συμμορφώνονται με τον Κώδικα Δεοντολογίας μπορούν να αφαιρεθούν. Εάν οι οπαδοί δεν συμμορφωθούν με τη συμφωνία, μπορεί να ακυρωθεί από τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Είναι η πρώτη φορά που μια χώρα που διοργανώνει ένα αθλητικό τουρνουά πληρώνει για τα ταξίδια και τη διαμονή «κανονικών» φιλάθλων. Διασημότητες όπως πρώην ποδοσφαιριστές και influencers προσκαλούνται τακτικά από τις συμμετέχουσες χώρες ή οργανισμούς.

Κάποιοι από τους πενήντα «τυχερούς» είχαν αντιρρήσεις για τις γνωστές επικρίσεις που δέχεται το Κατάρ, αλλά σκέφτονται κυρίως το υψηλό ποσό που δεν χρειάζεται καταβάλουν για τη διαμονή στην χώρα. «Τα καταλύματα είναι απλά πολύ ακριβά», είπε ένας υποστηρικτής των «οράνιε». «Δεν μπορούμε να τους αντέξουμε οικονομικά ως τακτικοί οπαδοί. Φυσικά έχω και τις επιφυλάξεις μου, αλλά αν αρχίσεις να σκέφτεσαι έτσι, δεν έχεις πού να πας».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr