Ποδόσφαιρο

Champions League: Πέρασε πανηγυρικά η Λειψία, 0-4 την Σαχτάρ! (vid)

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2022 - 21:36

Η Λειψία «πλήρωσε» την Σαχτάρ Ντόνετσκ με το ίδιο νόμισμα, την συνέτριψε με 4-0 στη Βαρσοβία, όπως είχαν κάνει οι Ουκρανοί στον α' γύρο (1-4) και σφράγισε την πρόκριση στους «16». Περίπατος και της Ρεάλ Μαδρίτης, 5-1 την Σέλτικ.

Champions League: Πέρασε πανηγυρικά η Λειψία, 0-4 την Σαχτάρ! (vid)

Οι ταύροι προηγήθηκαν σε μία αντεπίθεση με τον Κριστοφέρ Ενκουνκού μόλις στο δέκατο λεπτό. Ο τραυματισμός του Τίμο Βέρνερ δεν τους πτόησε και συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι, χωρίς να αφήνουν τους τύποις γηπεδούχους να δημιουργούν κινδύνους για την ισοφάριση.

Η Λειψία είχε το πάνω χέρι και στο 2ο μέρος και στο 50' έκανε το 2-0 με τον Αντρέ Σίλβα. Μία αντεπίθεση λίγο αργότερα έχρισε σκόρερ τον Ντόμινικ Σομποσλάι, ο οποίος στο 67' έδωσε τη θέση του στον Ντάνι Όλμο κι ο Ισπανός σκόραρε δευτερόλεπτα με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Ένα δοκάρι ήταν το μοναδικό που είχαν να επιδείξουν οι Ουκρανοί, που στο τέλος αποδέχθηκαν τον αποκλεισμό τους, που τους οδηγεί στα μπαράζ για τη φάση των 16 του Europa League, την ώρα που οι Γερμανοί πηγαίνουν στην κλήρωση των 16 του Champions League ως ανίσχυροι.

ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ: Τρουμπίν, Τραορέ (59' Σικάν), Μποντάρ, Κονόπλια (59' Λούκας Τέιλορ), Πέτριακ, Στεπανένκο, Σουντακόβ (59' Ντιούρασεκ), Μιχαϊλιτσένκο, Μπονταρένκο, Ματβιγένκο, Μούντρικ (74' Τοτόβσκι)

ΛΕΙΨΙΑ: Μπλάσβιχ, Σιμακάν (67' Χένριχς), Ορμπάν, Ράουμ (67' Χάλστενμπεργκ), Γκβάρντιολ, Σλάγκερ (74' Ντιαλό), Καμπλ, Σομποσλάι (67' Όλμο), Βέρνερ (19' Φόρσμπεργκ), Nκουνκού, Αντρέ Σίλβα.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΣΕΛΤΙΚ 5-1

Δύο γρήγορα πέναλτι των Μόντριτς (6’) και Ροντρίγκο (21’) απλούστευσαν γρήγορα το έργο της "βασίλισσας", με τον Κουρτουά να σταματά τον Φουρουχάσι από τα έντεκα βήματα στο 35ο λεπτό. Στο δεύτερο ημίχρονο άρχισε ξανά η... κατηφόρα, με τον Ασένσιο να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 3-0 στο 51’ και τον Βινίσιους να χτυπά δέκα λεπτά αργότερα για το 4-0.

Ο Βαλβέρδε έκανε το 5-0 στο 71’, η Σέλτικ το μόνο που κατάφερε ήταν να σημειώσει το γκολ της τιμής στο 84' με φάουλ του Ζότα. Ο Γιώργος Γιακουμάκης πέρασε ως αλλαγή στο 63' στη θέση του Φουρουχάσι.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Καρβαχάλ (64' Βάθκεθ), Μιλιτάο (73' Βαγέχο), Αλάμπα (66' Νάτσο), Μεντί, Βαλβέρδε, Κρόος (66' Θεμπάγιος), Μόντριτς, Ασένσιο, Ροντρίγκο, Βινίσιους (64' Μπενζεμά)

ΣΕΛΤΙΚ: Χαρτ, Γιουράνοβιτς, Στάρφελτ, Γενς, Τέιλορ, Μούι (64' Τέρνμπουλ), Ο'Ράιλι, Αμπάντα (64' Ζότα), Χατάτε (82' Άμπιλντγκααρντ), Μαέντα (64' Χασκαμπάνοβιτς), Φουρουχάσι (63' Γιακουμάκης).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr