Ποδόσφαιρο

Europa Conference League: Πρωτιά για την Μπασακσεχίρ

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2022 - 20:03

Η τουρκική ομάδα νίκησε την Χαρτς και πέρασε απευθείας στους «16». Στο ενδιάμεσο γύρο η Φιορεντίνα.

Europa Conference League: Πρωτιά για την Μπασακσεχίρ

Τίποτα δεν άλλαξε στη βαθμολογία και την κατάσταση στον α’ όμιλο της διοργάνωσης. Μιας και Μπασακσεχίρ και Φιορεντίνα νίκησαν αμφότερες. Τερμάτισαν μαζί στους 13 βαθμούς, αλλά η τουρκική ομάδα είχε το αβαντάζ από τα μεταξύ τους ματς.

Στην Κωνσταντινούπολη, στο 4' ο Ενταγισιμίγιε άνοιξε το σκορ για την τουρκική ομάδα, ενώ στο 33' ο Γκουρλέρ πέτυχε το 2-0. Στο 64' ο Οζκάν «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα της Πόλης. Οι Σκωτσέζοι, πάντως, σκόραραν στο φινάλε του ματς και αποχαιρέτισαν τη διοργάνωση με γκολ. Στο 90ό λεπτό ο Άτκινσον βρήκε δίχτυα και μείωσε σε 3-1 για την Χαρτς. Παρόλα αυτά, με το τρίποντο αυτό η Μπασακσεχίρ τερμάτισε στην πρώτη θέση του α’ ομίλου και πήρε απευθείας το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης.

Στο ματς στη Ρίγα, η Φιορεντίνα κυριάρχησε από το πρώτο λεπτό. Με την ιταλική ομάδα να σκοράρει τρεις φορές στο πρώτο 45λεπτο. Στο 7' ο Μπαράκ άνοιξε το σκορ για τους «βιόλα». Το 0-1 παρέμεινε ως το φινάλε του πρώτου μέρους. Εκεί, ο σύλλογος από τη Φλωρεντία πέτυχε δύο ακόμη τέρματα. Στο 44' με τον Καμπράλ το 0-2 και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων (45'+2) ήταν η σειρά του Σαπονάρα να προσθέσει το όνομά του στη λίστα των σκόρερ για το 0-3. Αυτό δεν άλλαξε ως το φινάλε και η ιταλική ομάδα πήρε μια άνετη νίκη. Ωστόσο τερμάτισε δεύτερη και θα πάρει μέρος στον ενδιάμεσο γύρο, όπου θα κληρωθεί με μια από τις τρίτες ομάδες του UEFA Europa League.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr