Ποδόσφαιρο

Ο Πικέ έριξε τους τίτλους... τέλους

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2022 - 21:21

Με μήνυμά του στα social media ανακοίνωσε πώς το ματς με την Αλμερία θα είναι το τελευταίο του στο «Καμπ Νου».

Ο Πικέ έριξε τους τίτλους... τέλους

Μετά από 14 χρόνια στην Μπαρτσελόνα, ο Ζεράρ Πικέ αποφάσισε πώς έφτασε η ώρα για το φινάλε της καριέρας του στους «blaugrana». Διότι το απόγευμα της Πέμπτης, με ποστάρισμά του, έκανε γνωστό πώς το ματς του Σαββάτου με την Αλμερία, θα είναι το τελευταίο του στο «Camp Nou». Επιπλέον, έκανε γνωστό πώς δεν θέλει να αγωνιστεί σε άλλη ομάδα. Ουσιαστικά, με το μήνυμά του, εξήγησε πώς έχει φτάσει η ώρα να «κρεμάσει» τα παπούτσια του και να αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Μετά από 14 συνεχόμενα χρόνια με τη φανέλα της ομάδας της Βαρκελώνης, της οποίας διετέλεσε και αρχηγός.

Σε αυτό το διάστημα κατέκτησε 3 φορές το UEFA Champions League, 8 φορές το πρωτάθλημα Ισπανίας, 7 φορές το Copa del Rey, 6 φορές το ισπανικό Super Cup, 3 φορές το Ευρωπαϊκό Super Cup, αλλά και ισάριθμες φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Με περισσότερα από 600 ματς με τη φανέλα των Καταλανών, αλλά και πάνω από 50 γκολ!

Το μήνυμα του Πικέ

Στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του, ο 35χρονος αμυντικός ανέφερε: «Κουλέρς, είμαι ο Ζεράρ. Τις τελευταίες εβδομάδες πολλοί μιλάνε για μένα. Μέχρι τώρα δεν είπα τίποτα, αλλά τώρα θέλω να είμαι εγώ αυτός που θα μιλήσει για μένα. Ήμουν πάντα οπαδός της Μπαρτσελόνα, όπως πολλοί από εσάς. Μεγάλωσα σε οικογένεια που αγαπούσε το ποδόσφαιρο. Από πολύ μικρή ηλικία, δεν ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής: ήθελα να γίνω παίκτης της Μπαρτσελόνα. Τελευταία σκέφτομαι πολύ αυτό το παιδί. Για το τι θα σκεφτόταν ο μικρός Ζεράρ αν του έλεγαν ότι όλα του τα όνειρα θα γίνονταν πραγματικότητα. Ότι θα έπαιζε στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα, ότι θα κέρδιζε κάθε τρόπαιο, ότι θα γινόταν πρωταθλητής Ευρώπης και κόσμου.

Θέλω να σας πω ότι αποφάσισα πως αυτό το ταξίδι έλαβε στο τέλος του. Έλεγα πάντα ότι δεν θα υπάρχει άλλη ομάδα μετά την Μπαρτσελόνα. Και έτσι ακριβώς θα είναι. Το ματς του Σαββάτου θα είναι το τελευταίο μου στο Καμπ Νόου. Θα γίνει ένας συνηθισμένος οπαδός. Θα υποστηρίζω την ομάδα. Θα περάσω την αγάπη μου για την Μπαρτσελόνα στα παιδιά μου. Όπως έκανε η οικογένειά μου σε εμένα. Και με ξέρετε. Αργά ή γρήγορα θα επιστρέψω».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr