Ποδόσφαιρο

Πικέ: Προκάλεσε σάλο η απόφαση του να σταματήσει το ποδόσφαιρο

Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2022 - 13:42

Ο 35χρονος κεντρικός αμυντικός πήρε ξαφνικά την απόφαση του, αν και οι σχέσεις του με την Μπαρτσελόνα δεν ήταν οι καλύτερες

Πικέ: Προκάλεσε σάλο η απόφαση του να σταματήσει το ποδόσφαιρο

Ο Ζεράρ Πικέ πήρε την απόφαση να σταματήσει το ποδόσφαιρο μεσούσης της περιόδου με την Μπαρτσελόνα να τον έχει ανάγκη.

Η εμπειρία του και το περιβραχιόνιο του αρχηγού ήταν εμβληματικό για την Μπαρτσελόνα. Αλλά ο Ζεράρ Πικέ αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Σίγουρα τα χρόνια έχουν περάσει, αλλά δεν αποκλείεται ο χωρισμός με την Σακίρα να τον έχει επηρεάσει.

Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός της Μπαρτσελόνα γνωστοποίησε την απόφασή του μέσω ενός βίντεο 2 λεπτών που ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυά του, εξηγώντας ότι ο αγώνας του Σαββάτου (5/11) εναντίον της Αλμερία θα είναι το τελευταίο παιχνίδι του.

Στο βίντεο ο Πικέ κάνει μια ανασκόπηση ολόκληρης της ποδοσφαιρικής καριέρας του, από τότε που έφτασε στη La Masía μέχρι σήμερα, που έδωσε μια από τις ειδήσεις της χρονιάς.

«Εσείς μού δώσατε τα πάντα και τώρα, που τα όνειρα αυτού του παιδιού έγιναν πραγματικότητα, θέλω να σας πω ότι είναι καιρός να κλείσουμε αυτόν τον κύκλο. Πάντα έλεγα ότι μετά την "Μπάρτσα" δεν θα υπήρχε άλλη ομάδα κι έτσι θα γίνει. Αυτό το Σάββατο θα είναι το τελευταίο μου παιχνίδι στο "Καμπ Νου"».

Επομένως, ο αγώνας με την Αλμερία το Σάββατο 5 Νοεμβρίου (22:00) στη Βαρκελώνη αποκτά μια πολύ ιδιαίτερη χροιά, καθώς θα είναι ο τελευταίος του Πικέ με τη φανέλα των Καταλανών, τουλάχιστον στο «Καμπ Νόου».

Ο 35χρονος αμυντικός έχασε τη θέση του αυτή τη σεζόν μετά την άφιξη νέων μεταγραφών όπως ο Κουντέ, ο Κρίστενσεν ή ο Μάρκος Αλόνσο, έχοντας συγκεντρώσει μόλις 554 λεπτά σε 9 αγώνες μεταξύ του πρωταθλήματος και Τσάμπιονς Λιγκ.

Πάντως, όπως αναφέρουν ισπανικά ΜΜΕ, ο Πικέ παρότι αναγνωρίζει πως δεν απέδιδε στα στάνταρ προηγούμενων ετών. Ήταν ενοχλημένος από τη στάση της Μπαρτσελόνα.

Θεωρεί πως κανένας από πλευράς συλλόγου δεν τον υπερασπίστηκε, τόσο στις αποκαλύψεις περί δοσοληψιών με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, όσο και σε κάποια λάθη του, όπως αυτά στον πρόσφατο αγώνα με την Ίντερ στο «Καμπ Νου». Ούτε φυσικά στον «σεισμό» που προκλήθηκε στα media με τον χωρισμό του από την Σακίρα.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr