Ποδόσφαιρο

Eredivisie: Η Αϊντχόφεν έβαλε... φωτιά στο Άμστερνταμ

Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2022 - 19:48

Μεγάλο «διπλό» της PSV στην έδρα του Άγιαξ και μόνη πρώτη στην Ολλανδία.

Eredivisie: Η Αϊντχόφεν έβαλε... φωτιά στο Άμστερνταμ

Αλλαγή ομάδα στην κορυφή του ολλανδικού πρωταθλήματος. Η Αϊντχόφεν έφυγε νικήτρια από το Άμστερνταμ και προσπέρασε τον Αίαντα στη βαθμολογία της Eredivisie. Πλέον, η PSV είναι η πρωτοπόρος στο ολλανδικό πρωτάθλημα, στο +2 από τους πρωταθλητές (σ.σ.: 30 με 28 βαθμοί). Το ματς ήταν συναρπαστικό και για γερά νεύρα. Ωστόσο η ομάδα του Φαν Νίστελροϊ κατάφερε με τα γκολ των Ντε Γιόνγκ και Γκουτιέρες να πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα με 2-0. Αν και ο Άγιαξ μείωσε στο 83' σε 1-2, δεν άλλαξε κάτι ως το τέλος.

Επιπλέον, εκτός από την PSV, στους κερδισμένους της 13ης αγωνιστικής ήταν και η Φέγενορντ. Νίκησε 2-0 εκτός έδρας την Φόλενταμ και είναι πια στο -1 από τον δεύτερο Άγιαξ και στο -3 από την πρωτοπόρο Αϊντχόφεν. Δίνοντας νέο ενδιαφέρον στη «μάχη» για το φετινό πρωτάθλημα στην Ολλανδία. Μιας και οι τρεις ομάδες συνεχίζουν και στα κύπελλα Ευρώπης.

Ουτρέχτη - Γκρόνινγκεν 2-1

(62' Μπουθ, 84' Φαν ντε Στρικ - 40' Κρούγκερ)

Τβέντε - Γκόου Aχέντ Ιγκλς 1-1

(34' Φαν Βόλφσβινκελ - 90'+2 πέν. Βίλουμσον)

Φόλενταμ - Φέγενορντ 0-2

(16' Ντανίλο, 43' Σιμάνσκι)

Άγιαξ - Αϊντχόφεν 1-2

(83' Λούκα - 23' Ντε Γιόνγκ, 50' Γκουτιέρες)

Βάαλβαϊκ - Αλκμάαρ 3-1

(32' Μπεν Χασάνι, 87', 90'+1 Μπακάλι - 9' Κάρλσον)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr