Ποδόσφαιρο

Χιτσκοκικό φινάλε στο ελληνικό clasico [vid]

Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2022 - 21:47

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στη Λεωφόρο, αλλά το πέναλτι που κέρδισε ο Ιωαννίδης από τον Άβιλα, έδωσε τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να ισοφαρίσει σε 1-1.

Χιτσκοκικό φινάλε στο ελληνικό clasico [vid]

Το πρώτο φετινό clasico δεν είχε νικητή. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και έφτασε μια ανάσα από τη νίκη που θα έβαζε «φωτιά» στο πρωτάθλημα. Όμως, το πέναλτι που κέρδισε ο Ιωαννίδης από τον Άβιλα στο 90'+7, έδωσε τη δυνατότητα στον Σπόραρ να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 105'. Με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί το αήττητο. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προηγηθεί με τον Μπιέλ στο 84'.

«Πράσινη» κατοχή, «ερυθρόλευκες» ευκαιρίες

Στο πρώτο μέρος του ματς, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε την κατοχή της μπάλας. Με το ποσοστό της να φτάνει στο 67%, έναντι 33% της αντίστοιχης του Μίτσελ. Αλλά η ομάδα που είχε τις φάσεις ήταν οι «ερυθρόλευκοι». Μιας και δημιούργησε αρκετές δύσκολες καταστάσεις για την εστία του Μπρινιόλι. Με τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού να είναι ο κορυφαίος της ομάδας του, στο πρώτο 45λεπτο. Ο Ιταλός σταμάτησε τα σουτ του Χάμες (23'), του Μασούρα (32' και 42').

Σε ό,τι αφορά τους γηπεδούχους, στο 35' είχαν την πιο καλή τους στιγμή. Η εξαιρετική κίνηση του Παλάσιος από τα δεξιά και η παράλληλα σέντρα. Όμως, ο Πασχαλάκης ακούμπησε όσο-όσο την μπάλα και της άλλαξε πορεία, με αποτέλεσμα ο Σπόραρ να μην την βρει ενώ είχε… οπλίσει! Κατά συνέπεια, το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο 0-0.

Ο Ολυμπιακός κοντά στη νίκη, ο Παναθηναϊκός το αήττητο

Η ομάδα του Μίτσελ ήταν καλύτερη και στο δεύτερο ημίχρονο. Συνέχισε να έχει ευκαιρίες, με τον Μπρινιόλι, να είναι και πάλι ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Στο 61' έκανε μεγάλη επέμβαση, με τη βοήθεια του οριζοντίου δοκαριού στην κεφαλιά του Μασούρα. Επίσης ένα λεπτό αργότερα (62') είπε όχι στο μακρινό σουτ του Χάμες.

Με τον Ολυμπιακός ως εκείνο το σημείο να έχει 10 τελικές, τις μισές στο τέρμα και τον Μπρινιόλι να έχει κάνει πέντε αποκρούσεις. Όμως το ποδόσφαιρο είναι άθλημα λαθών. Στο 79' μετά το λάθος του Ρέαμπουτσιουκ ο Παπασταθόπουλος έκοψε την τελευταία στιγμή τον Σπόραρ. Στο 80' ο Πασχαλάκης έκανε την πρώτη του επέμβαση, μετά το σουτ του Ρούμπεν.

Τελικά οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το προβάδισμα στο 84'. Σέντρα του Άβιλα από τα δεξιά, πάσα του Ελ Αραμπί και σουτ του Μπιέλ (0-1).

Στο 89' ο Χουάνγκ απείλησε ξανά, με τον Μπρινιόλι να προσθέτει μια ακόμη επέμβαση στο παλμαρέ του. Στο 90ό λεπτό η κεφαλιά του Σπόραρ πέρασε πάνω από την εστία του Πασχαλάκη. Έτσι, στο 90'+7 και σε μια διεκδίκηση ανάμεσα σε Άβιλα και Ιωαννίδη, καταλογίστηκε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Σπόραρ στο 105' και ισοφάρισε σε 1-1, διατηρώντας το αήττητο της ομάδας του και το +10 από τον Ολυμπιακό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Σάντσες (46' Κότσιρας), Ρούμπεν, Τσέριν (86' Ιωαννίδης), Μπερνάρντ, Βέρμπιτς (78' Βαγιαννίδης), Παλάσιος (53' Κουρμπέλης), Σπόραρ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Άβιλα, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ, Χάμες Ροντρίγκες (86' Φορτούνης), Μπιέλ (90'+3 Μπόουλερ), Μασούρας (76' Μασούρας), Μπακαμπού (75' Ελ Αραμπί).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.