Ποδόσφαιρο

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Το CAS απέρριψε το αίτημα της Χιλής για το Εκουαδόρ [vid]

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2022 - 21:24

Ούτε η απέλπιδα προσπάθεια της Χιλής στέφθηκε με επιτυχία και ο Ισημερινός θα δώσει κανονικά το «παρών» στο Κατάρ.

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Το CAS απέρριψε το αίτημα της Χιλής για το Εκουαδόρ [vid]

Ουσιαστικά, το Εκουαδόρ θα δώσει κανονικά το «παρών» στα γήπεδα του Κατάρ. Θεωρητικά, όμως, από τη στιγμή που εκκρεμούσε η απόφαση της προσφυγής της ΠΟ της Χιλής στο CAS, τίποτα δεν ήταν τελεσίδικο. Ωστόσο, πλέον η εθνική ομάδα της χώρας του Ισημερινού «καθάρισε» σε όλα τα επίπεδα και πάει απερίσπαστη στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο.

Την Τρίτη έγινε γνωστή η απόφαση από το CAS. Στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο είχε προσφύγει η ΠΟ της Χιλής Με θέμα την εγκυρότητα των εγγράφων του Μπράιαν Καστίγιο. Για τον οποίο οι Χιλιανοί υποστήριζαν πώς έχει πλαστό διαβατήριο του Εκουαδόρ και πώς είχε καταγωγή από την Κολομβία. Ταυτόχρονα, η καταγγελία τους είχε να κάνει με την ηλικία του ποδοσφαιριστή. Διότι είχε δηλώσεις 23, αλλά οι Χιλιανοί ανέφεραν πώς είναι 26!

Όμως, 12 ημέρες πριν τη σέντρα στα γήπεδα του Κατάρ, ξεκαθάρισε οριστικά το… τοπίο. Μιας και το CAS απέρριψε την προσφυγή της Χιλής που ζητούσε να αποβληθεί το Εκουαδόρ και να αντικατασταθεί από εκείνη. Το Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο δεν άλλαξε τις αποφάσεις των αρμοδίων επιτροπών της FIFA. Έτσι, αυτό σημαίνει πώς η εθνική ομάδα της χώρας του Ισημερινού είναι «καθαρή» και θα δώσει κανονικά το «παρών» στη γιορτή του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου που αρχίζει στις 20/11, στα γήπεδα του Κατάρ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr