Ποδόσφαιρο

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Με Μπενζεμά και Βαράν η Γαλλία

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022 - 13:28

Ο Ντιντιέ Ντεσάν ανακοίνωσε την αποστολή των “τρικολόρ” για το Παγκόσμιο Κύπελλο και συμπεριέλαβε τους Μπενζεμά και Βαράν που προέρχονται απο τραυματισμούς.

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Με Μπενζεμά και Βαράν η Γαλλία

Ο προπονητής της Εθνικής Γαλλίας Ντιντιέ Ντεσάν ανακοίνωσε τις επιλογές του για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το αξιοσημείωτο είναι ότι δεν επέλεξε 26, αλλά 25 παίκτες, έχοντας πάντως διαθέσιμο τον σταρ Καρίμ Μπενζεμά. Ωστόσο, είναι διάχυτη η ανησυχία για την ετοιμότητα του κατόχου της Χρυσής Μπάλας. Ο Μπενζεμά ταλαιπωρείται απο τραυματισμό και έχασε και τον τελευταίο αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Μπενζεμά έχει ήδη χάσει οκτώ παιχνίδια αυτή τη σεζόν λόγω μυϊκών τραυματισμών. Όλα ξεκίνησαν στις 7 Σεπτεμβρίου, όταν αποχώρησε απο την αναμέτρηση με την Σέλτικ για το Τσάμπιονς Λιγκ λόγω τραυματισμού. Μετά από απουσία τριών εβδομάδων, επέστρεψε, αλλά τέθηκε ξανά νοκ άουτ. «Προσπάθησε να είναι έτοιμος, αλλά δεν τα κατάφερε, αν και το πρόβλημά του δεν είναι τόσο σοβαρό», δήλωσε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης Κάρλο Αντσελότι. «Είναι απλώς απογοητευμένος γιατί θα πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς ρυθμό και χωρίς τα λεπτά που χρειάζεται για να είναι σε άριστη κατάσταση».

Το απόγευμα της Τετάρτης, ο Ντιντιέ Ντεσάν ανακοίνωσε την επιλογή του για το Παγκόσμιο Κύπελλο ζωντανά από την εθνική γαλλική τηλεόραση. «Ο Μπενζεμά κλήθηκε παρά τον τραυματισμό του», επιβεβαίωσε ο Ντεσάν. «Έχει παίξει πολλά παιχνίδια, ίσως πάρα πολλά. Όμως συνειδητοποιεί ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μια πολύ σημαντική στιγμή. Πιστεύω ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για προλάβει τον πρώτο αγώνα (Αυστραλία, 22/11)”.

Η αποστολή της Γαλλίας:

Τερματοφύλακες: Ούγκο Γιορίς (Τότεναμ), Αλφόνς Αρεολά (Γουέστ Χαμ), Στιβ Μανταντά (Ρεν)
Αμυντικοί: Μπέντζαμιν Παβάρ (Μπάγερν), Ζουλς Κουντέ (Μπαρτσελόνα), Ράφαελ Βαράν (Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ), Πρέσνελ Κιπεμπέ (Παρί Σεν Ζερμέν), Γουίλιαμ Σαλιμπά (Άρσεναλ), Λούκας Ερναντνέζ (Μπάγερν), Τεό Ερναντέζ (Μίλαν), Ιμπραΐμα Κονατέ (Λίβερπουλ), Νταγιότ Ουπαμεκανό (Μπάγερν)
Μέσοι: Αντριέν Ραμπιό (Γιουβέντους), Ορελιέν Τσουαμενί (Ρεάλ), Γιουσούφ Φοφανά (Μονακό), Ματέο Γκεντουζί (Μαρσέιγ), Τζόρτναν Βερετούτ (Μαρσέιγ), Εντουάρντο Καμαβινγκά (Ρεάλ)
Επιθετικοί: Ουσμάν Ντεμπελέ (Μπαρτσελόνα), Κίλιαν Εμπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν), Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ), Ολιβιέ Ζιρού (Μίλαν), Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο), Κριστοφέρ Ενκουνκού (Λειψία).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr