Ποδόσφαιρο

Ισοπαλία Ολυμπιακού-ΑΕΚ και... κερδισμένος ο Παναθηναϊκός [vid]

Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2022 - 21:41

Το ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης» έληξε 0-0 και έτσι οι «πράσινοι» είναι στο +8 από την Ένωση και +12 από τους «ερυθρόλευκους».

Ισοπαλία Ολυμπιακού-ΑΕΚ και... κερδισμένος ο Παναθηναϊκός [vid]

Το τελικό αποτέλεσμα, 0-0, στο ματς του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ δεν άφησε κανέναν χαρούμενο. Κερδισμένος της βραδιάς, ωστόσο, υπήρξε. Κι αυτό δεν είναι άλλος από τον Παναθηναϊκό. Διότι πλέον οι «πράσινοι» απέκτησαν προβάδισμα 8 βαθμών από την Ένωση και 12 από τους «ερυθρόλευκους», με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Εξάλλου, το ματς είχε καλό ρυθμό, αρκετές φάσεις και πρωταγωνιστές τους δύο Έλληνες τερματοφύλακες. Με τον Πασχαλάκη να κάνει 6 αποκρούσεις και τον Αθανασιάδη 3, αλλά η διπλή στο 74' ήταν ίσως η φάση του ματς!

«Κιτρινόμαυρη» υπεροχή

Η ΑΕΚ με καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας είχε τον έλεγχο του ματς. Στο πρώτο ημίχρονο έφερε το ματς στα μέτρα της. Με την πίεσή της, οδήγησε τους παίκτες του Ολυμπιακού σε «φτηνά» λάθη. Όπως αυτό στο 16' όταν ο Άβιλα γύρισε λανθασμένα προς τα πίσω, ο Λιβάι πλάσαρε τον Πασχαλάκη και ο Παπασταθόπουλος πρόλαβε να απομακρύνει λίγο πριν τη γραμμή, με τον Αραούχο να αστοχεί στη συνέχεια. Στην επόμενη φάση οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν στην κόντρα με τον Μασούρα, αλλά έκανε λάθος πάσα! Η καλά δουλεμένη ομάδα του Αλμέιδα «έκρυψε» την μπάλα με τον Ρότα να βγαίνει απέναντι από τον Πασχαλάκη, αλλά ο Έλληνας γκολκίπερ έκανε μεγάλη επέμβαση κρατώντας το 0-0. Ένα μακρινό σουτ του Χάμες στο 26' δεν ανησύχησε τον Αθανασιάδη. Με την Ένωση να έχει άλλες δυο-τρεις στιγμές στο πρώτο 45λεπτο, με πιο καλή εκείνη του Λιβάι στο 37' και το ημίχρονο να λήγει 0-0.

Οι χαμένες «ερυθρόλευκες» ευκαιρίες

Η εκκίνηση του δευτέρου 45λεπτου βρήκε τον Ολυμπιακό να πιέζει. Λογικό και αναμενόμενο. Τόσο λόγω της μέτριας εμφάνισης του πρώτου ημιχρόνου όσο και της αναγκαιότητας για νίκη. Το πείσμα του Μασούρα στο 49' έφερε το πρώτο σουτ του δευτέρου μέρους, ενώ στο 50ό λεπτό ένα σουτ του Εμβιλά εκτός περιοχής, πέρασε ψηλά πάνω από την εστία του Αθανασιάδη. Στο 58' ο Ίνμπομ έκανε το γέμισμα, ο Μασούρας την κεφαλιά πάσα και ο Χάμες σκόραρε. Όμως, ο Μασούρας ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ ορθά δεν μέτρησε. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού άναψαν καπνογόνα, το ματς διακόπηκε για να «καθαρίσει» την ατμόσφαιρα και αυτό λειτούργησε αρνητικά για τους «ερυθρόλευκους» στο διάστημα που πίεζαν!

Ωστόσο ένα ακόμα λάθος της άμυνας έφερε τον Λιβάι σε θέση βολής, αλλά ο Πασχαλάκης ήταν εκεί και πάλι! Στο 74' ο Ολυμπιακός είχε την πιο μεγάλη ευκαιρία του στο ματς. Ο Μπακαμπού με κεφαλιά γύρισε την μπάλα, αλλά ο Αθανασιάδης είπε όχι στον Παπασταθόπουλο! Επιπλέον, στην εξέλιξη σταμάτησε και τον Γκάρι Ροντρίγκες από κοντά! Στο διάστημα 85'-90' η ΑΕΚ είχε δύο καλές ευκαιρίες από στατικές φάσεις. Αρχικά με την κεφαλιά του Μουκουντί στο 86' και εν συνεχεία με την αντίστοιχη του Φαν Βέρτ στο 89', αλλά στην πρώτη ο Πασχαλάκης και στη δεύτερη η αστοχία του Ολλανδού, δεν άλλαξαν το αποτέλεσμα. Με το ντέρμπι να λήγει ισόπαλο 0-0.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Άβιλα (89' Αγκιμπού Καμαρά), Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ, Χάμες Ροντρίγκες (89' Φορτούνης), Μασούρας (60' Γκάρι Ροντρίγκες), Μπιέλ (82' Βρουσάι), Μπακαμπού (82' Ελ Αραμπί).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Άμραμπατ (75' Φαν Φέρτ), Πινέδα (81' Μάνταλος), Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Αραούχο, Λιβάι.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.