Ποδόσφαιρο

Ανατροπή στο Ηράκλειο και τρίποντο «ανάσα» για τον ΟΦΗ [vids]

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022 - 21:39

Με δύο γκολ από το 74' και μετά, ο ΟΦΗ γύρισε το ματς με τον Λεβαδειακό, νίκησε 2-1 και πέτυχε την πρώτη του εντός έδρας νίκη.

Ανατροπή στο Ηράκλειο και τρίποντο «ανάσα» για τον ΟΦΗ [vids]

Το τελευταίο ματς του πρώτου γύρου στο Ηράκλειο της Κρήτης είχε συναρπαστική εξέλιξη και εντυπωσιακό φινάλε. Αν και ο Λεβαδειακός ήταν η ομάδα που προηγήθηκε στα 58'' με αυτογκόλ του Ντουρμισάι, οι Κρητικοί με Νέιρα (74') και Ντουρμισάι (82') έκαναν την ανατροπή, νίκησαν 2-1 και πήραν βαθιά βαθμολογική «ανάσα». Καθώς βγήκαν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, αφήνοντας τον Λεβαδειακό στην τελευταία θέση μαζί με τον Ιωνικό.

Το ματς άρχισε ιδανικά για την ομάδα της Βοιωτίας, που είχε και «σύμμαχο» και την τύχη στο πρώτο λεπτό. Για την ακρίβεια στα 58''. Ο Βρακάς εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Ντουρμισάι στην προσπάθειά του να κάνει την κεφαλιά, δεν βρήκε καλά την μπάλα που κατέληξε στα δίχτυα του Μανδά για το 0-1.

Ο ΟΦΗ στο πρώτο μέρος δεν κατάφερε να φτιάξει καλές φάσεις για να απειλήσει την εστία του Μάρκοβιτς. Διότι η ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του Βέλιτς ήταν πολύ καλή. Μια κεφαλιά του Ντίκο στο 45', πάνω από την εστία, δεν άλλαξε κάτι στο πρώτο 45λεπτο που έληξε 0-1.

Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου (48') ο Γιαννιώτας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά ο Βούρος έκανε σωτήρια επέμβαση. Όλα άλλαξαν ωστόσο στο 74'. Η τριπλή αλλαγή του Νταμπράουσκας. Στο ματς οι Μπιφουμά, Ντιουσέ, και Νέιρα. Στη φάση μετά την αλλαγή, ο Νέιρα ακούμπησε την μπάλα δύο φορές. Η πρώτη για να πασάρει στον Τοράρινσον και η δεύτερη για να σκοράρει με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Ισλανδού (1-1).

Οι αλλαγές έπαιξαν ρόλο και στο δεύτερο γκολ του ΟΦΗ που ήρθε στο 82'. Συνεργασία ανάμεσα σε Νέιρα και Μπιφουμά. Ο τελευταίος γύρισε την μπάλα στον Ντουρμισάι που πέτυχε το 2-1. Με τον διεθνή επιθετικό να ξεσπά, διότι το αυτογκόλ του πρώτου λεπτού είχε καταρρακώσει την ψυχολογία του. Με τον τρόπο αυτό ο ΟΦΗ έκανε την ανατροπή και πέτυχε την πρώτη, φετινή του νίκη στο Ηράκλειο με 2-1.

ΟΦΗ (Βάντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Τοράρινσον, Βούρος, Διαμαντής, Περέα, Μεγιάδο (74' Ντιουσέ), Μπουζούκης (61' Τζου), Μπαλογάννης (74' Νέιρα), Ντίκο (74' Μπιφουμά), Ντουρμισάι (87' Στάϊκος).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάσμινκο Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Βήχος, Μπαχανάκ, Βινίσιους, Τσάπρας, Βρακάς, Γιαννιώτας (86' Tσιριγώτης), Νίκας, Σκβάρκα (89' Σακό), Χάμοντ, Δούμτσιος (79'Πέτρε).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr