Ποδόσφαιρο

Προβληματική Ελλάδα, ισόπαλη με τη Μάλτα [vids]

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022 - 20:56

Η Εθνική προηγήθηκε 1-0 στο ημίχρονο με τον Μπακασέτα (39'), αλλά στο τέλος (86') γλίτωσε την ήττα με τον Φούντα (2-2).

Προβληματική Ελλάδα, ισόπαλη με τη Μάλτα [vids]

Περίοδος διακοπής των πρωταθλημάτων λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Όσες ομάδες δεν έχουν πάρει το εισιτήριο για τα τελικά, δίνουν φιλικά. Όπως έκανε και η Ελλάδα στη Βαλέτα, κόντρα στη Μάλτα. Ωστόσο, η ελληνική ομάδα δεν είχε καλή απόδοση. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο προβλημάτισε πολύ με την εικόνα της. Μιας και το 0-1 υπέρ της στο ημίχρονο έγινε 2-1 και πάλι καλά που στο τέλος ο Φούντας (86') ισοφάρισε σε 2-2 και γλίτωσε την Ελλάδα από ένα μεγάλο κάζο! Διότι έτσι θα περιέγραψε κανείς μια ήττα από τη Μάλτα.

Η Ελλάδα στο ξεκίνημα του ματς είχε ανασταλτικά θέματα. Στο 14' ο Πασχαλάκης ήταν σε καλή θέση και έδιωξε με τις γροθιές, στο σουτ του Τεουμά. Όμως, χωρίς πολλές φάσεις το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν εκείνο που πήρε το προβάδισμα. Στο 39' με τον Πέλκα να πασάρει στον Μπακασέτα. Ο αρχηγός της Ελλάδας έκανε την προσποίησε και εκτέλεσε για το 0-1. Γκολ πέτυχε και ο Χατζηγιοβάννης στο 44', αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και το τέρμα ορθά δεν μέτρησε.

Αλλά στο δεύτερο μέρος το σκηνικό άλλαξε άρδην. Μετά τη χαμένη ευκαιρία του Ιωαννίδης στο 49', η Μάλτα ισοφάρισε σε 1-1. Ο Ντεγκαμπριέλε από κοντά πέτυχε το πρώτο γκολ των Μαλτέζων.

Επιπλέον, στο 65' οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Μπουχαλάκη. Ο Τεουμά το εκτέλεσε εύστοχα και έβαλε την εθνική του ομάδα μπροστά στο σκορ με 2-1!

Τα νεύρα ήταν έντονα, ηρεμία στο παιχνίδι δεν υπήρχε, αλλά τελικά η Ελλάδα γλίτωσε το κάζο με τον Φούντα. Με δυνατό, άπιαστο σουτ ο Έλληνας επιθετικός που αγωνίζεται στο MLS διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Ο Φούντας παραλίγο να γυρίσει το ματς στο 90', αλλά το βολέ του οδήγησε τον Μπονέλο σε μια εντυπωσιακή επέμβαση που αποσόβησε το 2-3.

ΜΑΛΤΑ (Γκίλμπερτ Άγκιους): Μπονέλο, Σ. Μποργκ (46' Άπαπ), Πέπε, Τζ. Μποργκ (80' Μίκαλεφ), Τζ. Μπονγκ (52' Κορμπολάν), Γκιλομιέρ, Τέουμα, Καμενζούλι, Ντίμεχ (80' Τζόουνς), Π. Μπονγκ (80' Κρίστενσεν), Ντεγκαμπριέλε (80' Σαταριάνο).

ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ): Πασχαλάκης, Ρότα, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας (46' Κουλιεράκης), Γιαννούλης (80' Κυριακόπουλος), Σιώπης (80' Αλεξανδρόπουλος), Μπακασέτας (46' Μπουχαλάκης), Μάνταλος, Χατζηγιοβάννης, Ιωαννίδης (68' Δουβίκας), Πέλκας (68' Φούντας).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr