Ποδόσφαιρο

Ήττα της Ελλάδας στη Βουδαπέστη [vid]

Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2022 - 23:13

Προβληματική εμφάνιση για την Ελλάδα και στο ματς με την Ουγγαρία που έληξε με νικητές 2-1 τους γηπεδούχους.

Ήττα της Ελλάδας στη Βουδαπέστη [vid]

Μετά την ισοπαλία 2-2 με την Μάλτα στη Βαλέτα, η εθνική ομάδα ολοκλήρωσε τον κύκλο των φιλικών του Νοεμβρίου με ήττα. Το βράδυ της Κυριακής οι διεθνείς ηττήθηκαν 2-1 από την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη. Με τους γηπεδούχους να σκοράρουν το νικητήριο τέρμα στο 90'+3 με το φάουλ του Κάλμαρ. Βέβαια, αν δεν είχε μπει αυτό το γκολ και το ματς έληγε ισόπαλο, η Εθνική θα είχε κάνει «ριφιφί» στην ουγγρική πρωτεύουσα. Διότι με την εικόνα που είχε, δεν άξιζε κάτι περισσότερο. Σίγουρα τα δύο αυτά φιλικά «χτύπησαν» το… καμπανάκι για τον Πογέτ, ενόψει της συνέχειας στις επίσημες υποχρεώσεις της Ελλάδας.

Η Ουγγαρία στην πρώτη της οργανωμένη επίθεση κατάφερε να σκοράρει. Στο 15' μετά το γύρισμα του Στάιλς, ο Σάλαι με δυνατό σουτ νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-0. Η Ελλάδα δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, ούτε και να επιτεθεί με τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Στο 28' ο Πασχαλάκης επενέβη στο σουτ του Τζούτζακ, ενώ στο 39' έβγαλε την μπάλα στο γύρισμα του Σάλαι.

Επιπλέον στο 53' η αποχώρηση του Τζούτζακ που έκλεισε τον κύκλο του στην εθνική Ουγγαρία, φόρτισε συναισθηματικά τόσο την ομάδα του όσο και το κοινό στις εξέδρες. Στο 74' ο Άνταμ απείλησε τον Πασχαλάκη, αλλά ο διεθνής γκολκίπερ είχε σωστή αντίδραση. Από το… πουθενά, στο 81', ο Μπακασέτας κέρδισε ένα πέναλτι, από το μαρκάρισμα που δέχθηκε από τον Στάιλς. Το εκτέλεσε εύστοχα και ισοφάρισε σε 1-1. Όμως, στο 90'+3 οι Μαγγυάροι κέρδισαν φάουλ λίγο έξω από την περιοχή. Το εκτέλεσε ο Κάλμαρ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά –ίσως ακούμπησε στο τείχος- και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1 των Ούγγρων.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Ντιμπούζ (92' Ζάπανος), Α. Σαλάι, Φιόλα, Όρμπαν, Τζούτζακ (53' Άνταμ), Α. Νάγκι, Σομποσλάι (92' Καλμάρ), Κερκέζ (53' Σ. Νάγκι), Στάιλς, Ρ. Σαλάι (71' Ντάρνται) και Μπότκα (71' Λανγκ).

ΕΛΛΑΔΑ: Πασχαλάκης, Ρότα, Χατζηδιάκος, Ρέτσος, Γιαννούλης (68' Κυριακόπουλος), Κουρμπέλης (86' Παπανικολάου), Μπακασέτας, Μπουχαλάκης (68' Χατζηγιοβάνης), Μάνταλος, Μασούρας (86' Δουβίκας) και Ιωαννίδης (61' Φούντας).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr