Ποδόσφαιρο

Ο ΑΠΟΕΛ έκανε... πάρτι με την Ομόνοια [vids]

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022 - 21:45

Οι «γαλαζοκίτρινοι» συνέτριψαν 4-0 τους «πράσινους» και ανεβαίνουν διαρκώς. «Διπλό» της Ανόρθωση στη Λεμεσό.

Ο ΑΠΟΕΛ έκανε... πάρτι με την Ομόνοια [vids]

Παράσταση για ένα ρόλο ήταν το ντέρμπι των «αιωνίων» στην Κύπρο. Μιας και ο ΑΠΟΕΛ συνέτριψε 4-0 την Ομόνοια και πλησίασε στους 2 βαθμούς την πρωτοπόρο Πάφο που αγωνίζεται τη Δευτέρα κόντρα στον Άρη Λεμεσού. Ωστόσο μέχρι το 23' και την αποβολή του Λανγκ για το φάουλ στον Κβιλιτάια, λίγο έξω από την περιοχή, η υπεροχή τους δεν είχε καρποφορήσει. Από εκεί και πέρα, όμως, το ματς ήρθε στα μέτρα τους. Παρ’ όλα αυτά, το πρώτο γκολ ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ειδικότερα, στο 45'+1 ήρθε το 1-0 με το κοντινό σουτ του Ντβάλι.

Η μεγάλη ευκαιρία της Ομόνοιας χάθηκε στο 50' όταν ο Μπέλετς αντέδρασε σωστά, στο σουτ του Λέτσγιακς! Μετά άρχισε ο… κατήφορος για την Ομόνοια. Στο 60' ήταν η σειρά του Κβιλιτάια να σκοράρει (2-0), ενώ ακολούθησε το εύστοχο πέναλτι του Μαρκίνιος στο 67' για το 3-0. Το ντέρμπι ολοκληρώθηκε με το τέρμα του Εφραίμ στο 90'+2 που διαμόρφωσε το τελικό 4-0!

ΑΠΟΕΛ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπέλετς, Σούσιτς (58' Σατσιάς), Ντβάλι, Κρέσπο, Γουίλερ, Δώνης (14' Μπλουμ), Κοσταντίνοφ, Σαρφό, Μαρκίνιος (80' Εντονγκαλά), Βιγιαφάνιες (80' Ντάλσιο), Κβλιτάια (80' Εφραίμ).

ΟΜΟΝΟΙΑ (Γιανίκ Φερέρα): Ουζόχο, Ψάλτης (69' Λοΐζου), Μίλετιτς, Λανγκ, Λέτσγιακς, Κασάμα (76' Μπασιρού), Κούσουλος (69' Χαραλάμπους), Μπέζους (46' Παναγιώτου), Μπρούνο, Κακουλλής, Χούπερ (28' Γιούστε).

Στο «Τσίρειο» η ΑΕΛ μπήκε πιο καλά στο ματς. Όσο κυλούσε ο χρόνος τόσο ισορρόπησε η Ανόρθωση το ματς. Με αποτέλεσμα να προηγηθεί στο 44'. Μια φάση που ξεκίνησε από τον τερματοφύλακα της Ανόρθωσης. Έδωσε στον Κίκο, εκείνος στον Γουαρίς που μπήκε στην περιοχή. Την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μπάλα για τον Νινγκά που σημάδεψε σωστά για το 0-1. Η καλύτερη στιγμή της ΑΕ Λεμεσού ήρθε στο 65' με τον Μιραλάς να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι!

ΑΕ ΛΕΜΕΣΟΥ (Μπόγιαν Μαρκόφσκι): Μούριελ, Φραντζής (87' Παντελή), Τεϊσέιρα, Μπάστο, Νεοφύτου (63' Ντζάλμα), Μεντόγεβιτς (63' Μιλιντσεάνου), Τσιμπόλα, Κατσανίκλιτς, Μακρής (46' Σις), Κάσα (63' Μιραλάς), Μπεραχίνο.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Τσίσκο Μουνιόθ): Κεραυνός, Αντωνίου (78' Αμπαρτζουμιάν), Χαρογιάν, Μπαϊσίνιο, Αντωνιάδης, Κίκο (60' Χρυσοστόμου), Σαμπό, Αρτυματάς (70' Χριστοφή), Κορέια (70' Φερέιρα), Γουαρίς (60' Ουάρντα), Νινγκά.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr