Ποδόσφαιρο

Α' ΚΥΠΡΟΥ: Ισοπαλία στο ντέρμπι των «νέων δυνάμεων» [vids]

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022 - 21:51

Άρης Λεμεσού και Πάφος έμειναν στο 2-2, αποτέλεσμα… ιδανικό για τον ΑΠΟΕΛ. Σημαντική νίκη για τη Νέα Σαλαμίνα.

Α' ΚΥΠΡΟΥ: Ισοπαλία στο ντέρμπι των «νέων δυνάμεων» [vids]

Το μεγάλο ματς της Δευτέρας δεν είχε νικητή. Οι δύο ομάδες που έχουν αφήσει άριστες εντυπώσεις μέχρι τώρα, ο Άρης Λεμεσού και η Πάφος κοντραρίστηκαν στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Η μεγάλη αυτή «μονομαχία» δεν είχε νικητή και έληξε ισόπαλη 2-2. Ωστόσο, η ομάδα που χάρηκε περισσότερο από το αποτέλεσμα αυτό είναι ο ΑΠΟΕΛ. Έμεινε μόνος στη δεύτερη θέση, ενώ είναι μόλις στο -3 από την Πάφο.

Οι δύο «νέες δυνάμεις» στο κυπριακό ποδόσφαιρο αλληλοεξουδετερώθηκαν. Με αποτέλεσμα καμία από τις δύο να μην χαρεί στο φινάλε τους τρεις βαθμούς. Ο Άρης προηγήθηκε δύο φορές στο ματς, η Πάφος ισοφάρισε σε ισάριθμες περιπτώσεις. Ωστόσο στα… σημεία, η ομάδα της Λεμεσού υπερίσχυσε. Μιας και είχε δύο δοκάρια, έναντι ενός της ομάδας του Χένινγκ Μπεργκ!

Δύο δοκάρια μέσα σε δύο λεπτά για τον Άρη. Αρχικά με τον Μπαμπίκα στο 31' και στη συνέχεια με τον Μπένγκστον στο 33'! Το ημίχρονο έληξε 0-0, αλλά στη συνέχεια έγινε… χαμός! Στο 48' ο Άρης άνοιξε το σκορ. Αντεπίθεση με τον Μαγιαμπέλα, ασίστ για τον Μπένγκστον και 1-0 στο 48'. Άμεση «απάντηση» από την Πάφο με τον Αμπντουραχίμι που «κρέμασε» τον Βανά για το 1-1.

Στο 63' η ομάδα της Λεμεσού πήρε πέναλτι σε χέρι του Κβίντα. Ο Κακόριν το εκτέλεσε εύστοχα κι έδωσε το προβάδισμα στον Άρη (2-1). Το φινάλε ανήκε στην Πάφο. Στο 75' το σουτ του Αμπντουραχίμι σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Όμως, στο 77' ο Τάνκοβιτς έβγαλε σε θέση βολής τον Ζάιρο που πέρασε τον Βανά και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

ΑΡΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Βανά, Γιαγκό (83' Καζού), Μπρόρσον, Μουσούντα, Μποακί, Μπράουν, Σόκε, Μαγιαμπέλα, Μπένγκτσον (83' Στεπίνσκι), Μπαμπίκα (69' Ντζιαβέ), Κακόριν (70' Γκομίς).

ΠΑΦΟΣ (Χένινγκ Μπεργκ): Αντός, Ικόκο, Κβίντα, Μπάιριτς, Ζουνίνιο, Κανέ, Ντράγκομιρ, Βαλακάρι (74' Ζάιρο), Σεμέδο, Τάνκοβιτς, Αμπντουραχίμι (89' Χέσταντ).

Αντίθετα, στο άλλο ματς της Δευτέρας υπήρξε νικητής. Η Νέα Σαλαμίνα έβαλε τέλος σε σερί ηττών που είχε και παράλληλα «βύθισε» ακόμα περισσότερο τον Ολυμπιακό που παραμένει ουραγός στη βαθμολογία! Τρίποντο με νίκη 2-0 και ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Ωστόσο, το πρώτο ήταν καθοριστικό. Μιας και στο 44' ο Ντορεγκαράι πέτυχε το 0-1 με κοντινό σουτ. Στην αρχή της φάσης ο ίδιος είχε στείλει την μπάλα, με κεφαλιά, στο δοκάρι. Στο φινάλε το ματς, στο 90', ήταν η σειρά του Κλίμοβιτς να σκοράρει και να διαμορφώσει το τελικό 0-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ (Μάκης Σεργίδης): Μολ, Κυριάκου, Μπαρντί, Μουκτάρης, Γκεριέ, Μάρκοβιτς (46' Ψύχας), Νάνι, Κα (46' Κορομά), Ντόσης, Πεχλιβάνης (63' Ντεσιρέ), Χέντρικς (72' Σάλι).

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Μελίσσας, Σεργίου, Άδωνη, Ντιακιτέ, Οφόρι, Μάντζεκ, Φράγκος (63' Μαργκάσα), Τιάγκο (63' Μιγκελίτο), Φελίπε (89' Λεούκο), Τσίκο (80' Μποτεάκ), Ντορεγκαράι (80' Κλίμοβιτς).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr