Ποδόσφαιρο

ΑΠΟΕΛ εξπρές με προορισμό κορυφή [vids]

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2022 - 21:48

Η ομάδα του Μιλόγεβιτς νίκησε 2-1 την Πάφο στο ντέρμπι του «Στέλιος Κυριακίδης»

ΑΠΟΕΛ εξπρές με προορισμό κορυφή [vids]

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι του κυπριακού πρωταθλήματος. Νίκησε 2-1 την Πάφο στο «Στέλιος Κυριακίδης» και την προσπέρασε στη βαθμολογία, ανεβαίνοντας μετά από 43 μήνες στην κορυφή της βαθμολογίας! Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σούσιτς. Καθώς ήταν εκείνος που πέτυχε τα δύο τέρματα των «γαλαζοκίτρινων», αμφότερα στο πρώτο ημίχρονο. Στο 15' μετά το κόρνερ του Βιγιαφάνες, με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ (0-1).

Επιπλέον, στο 45' μετά το φάουλ του Βιγιαφάνες και την πρώτη κεφαλιά του Ντβάλι, ο Σούσιτς με νέα κεφαλιά πέτυχε το 0-2. Οι δύο ομάδες έμειναν με δέκα παίκτες στο δεύτερο μέρος. Αρχικά η Πάφος στο 59' με την αποβολή του Κανέ και εν συνεχεία ο ΑΠΟΕΛ στο 72' με την αποβολή του Κρέσπο. Στο φινάλε η Πάφος πίεσε για να μειώσει. Είχε δοκάρι στο 89' με τον Τάνκοβιτς και βρήκε δίχτυα στο 90'+1 με την κεφαλιά του Ζουνίνιο. Αλλά έμεινε το 1-2 ως το φινάλε, με τον ΑΠΟΕΛ μεγάλο νικητή στο ντέρμπι κορυφής.

ΠΑΦΟΣ (Χένινγκ Μπεργκ): Άντος, Ικόκο, Κβίντα, Μπάιριτς, Ζουνίνιο, Σεμέδο, Κανέ, Ντράγκομιρ, Τάνκοβιτς, Βαλακάρι (61' Χότσκο, 68' Ναμ), Ζάιρο.

ΑΠΟΕΛ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπέλετς, Σούσιτς, Ντβάλι, Κρέσπο, Γουίλερ, Εφραίμ (56' Εντονγκαλά), Κοσταντίνοφ, Σαρφό, Μαρκίνιος (74' Καρώ), Βιγιφάνες, Μπλουμ (56' Μάγκλιτσα).

Στη δεύτερη θέση ανέβηκε η ΑΕΚ Λάρνακας. Η ομάδα του Όλτρα νίκησε 1-0 τη Δόξα Κατωκοπιάς στο «Κατωκοπιά Επιστροφή - Γλαύκος Κληρίδης». Έτσι πέτυχε την 7 διαδοχική νίκη της και ισοβαθμεί με την Πάφο στους 31 βαθμούς. Το μοναδικό γκολ στο ματς ήρθε στο 60'. Σκόρερ ο Γκιούρτσο, σε μια φάση που η μπάλα κόντραρε και στο κεφάλι του Αντενόν, πριν καταλήξει στα δίχτυα του Σισκόφσκι. Με τον Πίριτς, τον γκολκίπερ της ΑΕΚ να κάνει σημαντικές επεμβάσεις στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης.

ΔΟΞΑ ΚΑΤΩΚΟΠΙΑΣ (Ρικάρντο Σέου): Σισκόφσκι, Στυλιανού (67' Τιντζανί), Αντενόν, Κέρλα, Κοβάσεβιτς, Μπένι (86' Καργκμπό), Καραμανώλης, Αμπντουλαχί (67' Ίλιτς), Ασαμόα (79' Σόμπτζικ), Βαγιέχο, Σαντίκ.

ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ (Χοσέ Λουίς Όλτρα): Πίριτς, Κάσας, Γκονθάλεθ, Τόμοβιτς, Γκαρσία, Φαράζ (61' Λόπες), Σανχούρχο (61' Μάμας), Πονς, Γκιούρτσο (79' Ροσάλες), Άλτμαν (90' Ρόμο), Τρισκόφσκι (80' Εγγλέζου).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr