Ποδόσφαιρο

Ο Παναθηναϊκός, με σλοβένικη «συνταγή», έβγαλε εισιτήριο για τα προημιτελικά [vids]

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022 - 19:29

Οι «πράσινοι» νίκησαν 3-0 τον Βόλο με τα τέρματα των Σπόραρ (45'+3), Τσέριν (54') και Βέρμπιτς (59') και «καθάρισαν» την πρόκριση στην 8άδα του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Παναθηναϊκός, με σλοβένικη «συνταγή», έβγαλε εισιτήριο για τα προημιτελικά [vids]

Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε ο Παναθηναϊκός τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, μετά τη διακοπή για το Μουντιάλ του Κατάρ. Οι «πράσινοι» μετέτρεψαν τη ρεβάνς σε ματς διαδικαστικού χαρακτήρα, μετά τη νίκη 3-0 στη Λεωφόρο. Επιπλέον, τα γκολ του «τριφυλλιού» πέτυχαν οι τρεις Σλοβένοι του. Δηλαδή οι Σπόραρ, Τσέριν και Βέρμπιτς.

Από την αρχή του ματς ο Παναθηναϊκός έδειξε τις διαθέσεις του. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς δεν ήθελε απλά να επιβάλλει το ρυθμό της! Αλλά να φτάσει τόσο στη νίκη όσο και σε σκορ πρόκρισης από την πρώτη αναμέτρηση με το Βόλο. Η πρώτη καλή στιγμή, στο 8', ήταν με τον Σπόραρ. Ωστόσο ο Κότνικ αντέδρασε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ. Η αντεπίθεση του Βόλου με τον Νοκέρ στο 12' δεν είχε αποτέλεσμα. Η πίεση του Παναθηναϊκού έφερε 4 κόρνερ ως το 17'.

Ο γκολκίπερ του Βόλου έδιωξε στο 21' το σουτ του Κότσιρα και στο 22' το αντίστοιχο του Σπόραρ. Ο Άλχο στο 33' σούταρε από καλό σημείο, όμως είδε την μπάλα να περνά δίπλα από την εστία του Λοντίγκιν.

Μία ακόμη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό με τον Παλάσιος στο 42'. Ωστόσο το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με γκολ. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων (45'+3) ο Μπερνάρ σέντραρε, ο Βέρμπιτς ακούμπησε λίγο την μπάλα με το κεφάλι και ο Σπόραρ από κοντά άνοιξε το σκορ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρος, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά με τον Νοκέρ (52'). Όμως για μια ακόμη φορά ο Λοντίγκιν αντέδρασε σωστά.

Δυο λεπτά αργότερα (54') ο Τσέριν με σουτ από το ύψος του ημικυκλίου της περιοχής πέτυχε το 2-0.

Επιπλέον, στο 59' ήταν η σειρά του Βέρμπιτς να «εκτελέσει» με δυνατό σουτ του Κότνικ που δεν κατάφερε να αντιδράσει.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε. Με τους προπονητές των δύο ομάδων να κάνουν πολλές αλλαγές, σταδιακά. Η επόμενη καλή στιγμή στο ματς ανήκε ξανά στον Παναθηναϊκό. Μιας και στο 83' ο Ιωαννίδης απείλησε με διαγώνιο σουτ, όμως ο Κότνικ έδιωξε. Αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή στο ματς και το 3-0 υπέρ των «πράσινων» δεν άλλαξε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Κότσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνσουσον, Χουάνκαρ (84' Σάντσες), Ρούμπεν (65' Κουρμπέλης), Τσέριν, Μπερνάρ, Παλάσιος (84' Κυριόπουλος), Βέρμπιτς (69' Σαβιέρ), Σπόραρ (65' Σπόραρ).

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Εσκοβάλ, Σιέλης, Πίρινεν, Άλχο, Μπαριέντος (73' Μεταξάς), Μεθκίδα (66' Ματίγια), Ουές (72' Ταχάτος), Ντέλετιτς, Νοκέρ (66' Β. Φερνάντες), Οζέγκοβιτς (80' Κούτσιας).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.