Ποδόσφαιρο

«Λάμψη» Μαρσέλο και άλμα πρόκρισης του Ολυμπιακού [vids]

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022 - 21:29

Με δύο γκολ του Βραζιλιάνου και ένα από Μπιέλ και Ελ Αραμπί, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 4-1 τον Ατρόμητο. Ο Κιάρτασον σκόραρε για την ομάδα του Περιστερίου.

«Λάμψη» Μαρσέλο και άλμα πρόκρισης του Ολυμπιακού [vids]

Με το ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση, την προημιτελική, του Κυπέλλου Ελλάδας είναι ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 4-1 τον Ατρόμητο και μόνο αν… αυτοκτονήσουν, δεν θα είναι στην 8άδα της διοργάνωσης. Παίκτης «κλειδί» για την ομάδα του Μίτσελ ο Μαρσέλο με δύο εξαιρετικά γκολ.

Μόλις 80 δευτερόλεπτα πέρασαν από την έναρξη του ματς στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» και ο Φορτούνης απείλησε, αλλά το σουτ του πέρασε οριακά δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Γιαννιώτη.

Μεγάλη ευκαιρία, όμως, είχε και ο Ατρόμητος με τον Ρομπάιγ στο 4' να αστοχεί εξ επαφής, σε κενή εστία. Το γρήγορο γκολ τελικά ήρθε.

Το πέτυχαν οι «ερυθρόλευκοι» στο 7'. Καθώς η κάθετη πάσα του Εμβιλά βρήκε τον Μπιέλ. Ο Ισπανός ελίχθηκε και με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής άνοιξε το σκορ (1-0).

Αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση για την ομάδα του Περιστερίου. Στο 11' ο Ρομπάιγ εκτέλεσε το φάουλ και ο Κιάρτανσον με κεφαλιά πέτυχε το 1-1.

Η ομάδα του Περιστερίου ήταν άκρως επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Όλες τους γίνονταν από τη δεξιά πλευρά. Μιας και στο αριστερό άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού ήταν ο Μαρσέλο που δεν είχε καθόλου καλές επιστροφές. Έτσι δημιουργούνταν διαρκώς μια υπεραριθμία. Με αποκορύφωμα τη φάση του 29' όταν ο Ρομπάιγ σούταρε, όμως ο Τζολάκης έδιωξε με τα πόδια. Μετά το 30' οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν σε δύο περιπτώσεις.

Με τις κεφαλιές του Μπακαμπού (35' και 43') μετά τις σέντρες του Φορτούνη. Αλλά ανασταλτικά η ομάδα του Μίτσελ είχε θέματα και αυτά εκμεταλλεύονταν ο Ατρόμητος.

Με τη μεγάλη, διπλή ευκαιρία στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Στο 45'+2 ο Ρομπάιγ θέλησε να «κρεμάσει» τον Τζολάκη, αλλά εκείνος δεν αιφνιδιάστηκε και έδιωξε.

Η είσοδος του Γκάρι Ροντρίγκες αντί του Αγκιμπού ανέβασε επιθετικά τον Ολυμπιακό. Με την γκολάρα του Μαρσέλο, στο 50', με εκπληκτικό σουτ με το δεξί από το ύψος της περιοχής, ο Ολυμπιακός έκανε το 2-1.

Ένα γκολ που έδωσε… φτερά στα πόδια των παικτών του Μίτσελ. Διότι από εκείνο το σημείο και μετά κυριάρχησαν ολοκληρωτικά στον αγωνιστικό χώρο. Οι αλλαγές του Μίτσελ με Ελ Αραμπί και Σαμασέκου ήταν κομβικές. Στο 63' ο Ελ Αραμπί εκμεταλλεύτηκε την κόντρα της μπάλας στον Χατζησαϊα και πέτυχε το 3-1.

Επιπλέον, στο 65' ένα ακόμα εκπληκτικό γκολ του Μαρσέλο διαμόρφωσε το 4-1. Με βολέ από θέση μέσα αριστερά στην περιοχή.

Ο Ατρόμητος μετά το 4-1 έψαξε να πετύχει και άλλο γκολ. Η πιο μεγάλη του ευκαιρία ήταν στο 82' με την κεφαλιά του Ντε Μποκ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Τζολάκη. Η «απάντηση» των γηπεδούχων ήρθε με το σουτ του Χάμες στο 89' και τη δύσκολη επέμβαση του Γιαννιώτη. Επιπλέον στο 90' ο Γκάρι απώλεσε μία ακόμη ευκαιρία για να μεγαλώσει το σκορ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Τζολάκης, Βρουσάι, Ρέτσος, Ντόη, Μαρσέλο (69' Ρέαμπτσιουκ), Εμβιλά, Κασάμι (61' Σαμασέκου), Αγκιμπού (46' Γκ. Ροντρίγκες), Μπιέλ, Φορτούνης (71' Χ. Ροντρίγκες), Μπακαμπού (60' Ελ Αραμπί).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζησαϊας, Μαυρομμάτης, Ντε Μποκ, Γκονθάλεθ (76' Οικονομίδης), Κουέν, Φριτζόνσον, Ροτάριου (75' Τζοβάρας), Κιάρτανσον (69' Τζαβίδας), Ρομπάιγ (68' Κλωναρίδης).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.