Ποδόσφαιρο

Α' Κύπρου: Η Πάφος έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί [vid]

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022 - 21:15

Επιστροφή στις νίκες μετά από 39 ημέρες για την ομάδα του Μπεργκ, 1-0 την Καρμιώτισσα στο «Τσίρειο».

Α' Κύπρου: Η Πάφος έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί [vid]

Στις 10 Νοεμβρίου η Πάφος νίκησε 1-0 την Ανόρθωση. Ήταν η ομάδα που οδηγούσε την «κούρσα» του κυπριακού πρωταθλήματος. Ωστόσο ακολούθησαν οι ισοπαλίες με Άρη Λεμεσού και Ολυμπιακό Λευκωσίας, όπως και η ήττα από τον ΑΠΟΕΛ που έφερε την ομάδα του Μπεργκ εκτός πρώτης θέσης.

Πλέον, η Πάφος ξεκινά με μια προσπάθεια για να παραμείνει ψηλά στη βαθμολογία, καραδοκώντας για ένα στραβοπάτημα του πρωτοπόρου ΑΠΟΕΛ. Το απόγευμα της Δευτέρας, όμως, το προσφυγικό σωματείο έβαλε τέλος σε αυτό το αρνητικό σερί. Νίκησε 1-0 στο «Τσίρειο» την Καρμιώτισσα και είναι στο -2 από την πρώτη θέση, ισόβαθμη με την ΑΕΚ Λάρνακας.

Το μοναδικό τέρμα του ματς ήρθε αρκετά νωρίς. Πιο συγκεκριμένα, στο 13'. Γύρισμα του Σεμέδο, κεφαλιά του Ζάιρο και 0-1. Στο 19' χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2, με πρωταγωνιστή τον Σεμέδο που δεν σημάδεψε καλά από το ύψος του πέναλτι.

Ο Ζάιρο άγγιξε το δεύτερο δικό του, αλλά και της ομάδας του, γκολ στο 52'. Γύρισμα του Ικόκο, σουτ του Βραζιλιάνου, με την μπάλα στο δοκάρι της εστίας του Κνόμπλοχ! Στο 56' ο Τάνκοβιτς πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ. Όμως μέσω του VAR αυτό ακυρώθηκε για οφσάιντ του Σεμέδο. Γεγονός που προκάλεσε εντονότατες διαμαρτυρίες από την πλευρά των ανθρώπων της Πάφου. Δέκα λεπτά αργότερα (69') ο Τάνκοβιτς αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Το ματς έκλεισε με μια ακόμη φάση που προκάλεσε έντονες συζητήσεις. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων (90'+1) έγινε χέρι του Σεμέδο στην περιοχή. Αλλά υπήρξε υπόδειξη για επιθετικό φάουλ, με το VAR να ταυτίζεται με την απόφαση του διαιτητή Χριστοδούλου.

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ (Σωφρόνης Αυγουστή): Κνόμπλοχ, Τζανακάκης (79' Γκραντινάρου), Μαλόν, Χούμποτσαν, Τάντι (57' Αβραάμ), Οικονομίδης, Ελ Αλουχί, Κουλιμπάλι, Ντούμπια, Χατζηβασίλης (57' Ανδρονίκου), Σελάγια (57' Ντούρις).

ΠΑΦΟΣ (Χένινγκ Μπεργκ): Άντος, Ικόκο, Μπάιριτς, Κβίντα, Ζουνίνιο, Ναμ, Ντράγκομιρ (46' Πελάζιο), Βαλακάρι (88' Αμπντουραχίμι), Σεμέδο, Τάνκοβιτς, Ζάιρο.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr