Ποδόσφαιρο

Ligue 1: Αλλαγή... σελίδας για τη Λιόν

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022 - 22:44

Η εταιρεία «Eagle Football Holdings» του Αμερικανοί επιχειρηματία, Τζον Τέξτορ, απέκτησε το 70% των μετοχών του γαλλικού συλλόγου.

Ligue 1: Αλλαγή... σελίδας για τη Λιόν

Μια νέα εποχή ξεκινά για την Ολιμπίκ Λιόν. Διότι σήμερα ολοκληρώθηκε η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του γαλλικού συλλόγου. Μιας και το 70% των μετοχών της πουλήθηκε στον όμιλο «Eagle Football Holdings». Τον όμιλο του Αμερικανού επιχειρηματία, Τζον Τέξτορ, που είναι ιδιοκτήτης της Μποταφόγκο στη Βραζιλία, της Μόλενμπεκ στο Βέλγιο, ενώ έχει και μερίδιο μετοχών στην Κρίσταλ Πάλας.

Έτσι μετά από 35 χρόνια που στην προεδρία του συλλόγου ήταν ο Ζαν Μισέλ Ολάς και μαζί της κατέκτησε επτά συνεχόμενα πρωταθλήματα στις αρχές του 21ου αιώνα, η Λιόν γυρίζει… σελίδα. Μπαίνει σε μια νέα εποχή υπό την καθοδήγηση του Τζον Τέξτορ που είναι πλέον ο νέος μεγαλομέτοχος της γαλλικής ομάδας.

Όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση ανάμεσα στις δύο πλευρές, το deal ανάμεσα στις δύο πλευρές ανέρχεται σε κάτι περισσότερο από 325 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, ο όμιλος «Eagle Football Holdings» ανέλαβε να κάνει δεσμευτική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 86.000.000 ευρώ! Οι επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές είχαν διάρκεια 4 μήνες και θετική κατάληξη. Με τον Τζον Τέξτορ να αναφέρει πώς ο Ζαν Μισέλ Ολάς θα αποκτήσει το ρόλο του ανεξάρτητου διαιτητή στον όμιλο «Eagle Football». Θα παραμείνει στην προεδρία της Λιόν για τουλάχιστον τρία χρόνια ακόμη. Πρόσθεσε επιπλέον πώς μέσα από αυτή τη διαδικασία, έχοντας τη στήριξη του κόσμου, έρχονται καλύτερες ημέρες για την ομάδα της Λιόν.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr