Ποδόσφαιρο

Χ-αμένη ευκαιρία στη Λιβαδειά

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022 - 17:50

Ο Λεβαδειακός προηγήθηκε, έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0. Ωστόσο, ο Άρης ισοφάρισε και είχε τεράστια φάση στο 87' με τον Γκρέι για τη νίκη. Έτσι, το ματς που άνοιξε το δεύτερο γύρο έληξε ισόπαλο 1-1.

Χ-αμένη ευκαιρία στη Λιβαδειά

Το πρωτάθλημα της Super League 1 άρχισε και πάλι. Το ματς στη Λιβαδειά, ανάμεσα στον Λεβαδειακό και τον Άρη είχε μεγάλο ενδιαφέρον και συναρπαστική εξέλιξη. Διότι ήταν ματς με πολλές συγκινήσεις. Προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο. Μετά μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο φινάλε του 45λεπτο. Ωστόσο ο Άρης ισοφάρισε με ένα εξαιρετικό γκολ του Πάλμα και στο φινάλε είχε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με τον Γκρέι, με αποκορύφωμα εκείνη του 87' που ο φορ των «κίτρινων» δεν μπόρεσε να σκοράρει σε κενή εστία. Με αποτέλεσμα το ματς να λήξει, τελικά, ισόπαλο 1-1.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν υψηλά ποσοστά κατοχής μπάλας. Αλλά δεν είχαν τα ανάλογα αποτελέσματα, δηλαδή δεν δημιούργησαν τις αντίστοιχες ευκαιρίες για να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Μάρκοβιτς. Η πρώτη στιγμή του ματς που επενέβη γκολκίπερ ήταν στο 15', όταν ο Κουέστα μπλόκαρε την κεφαλιά του Βρακά. Η ανασταλτική λειτουργεία των «κίτρινων», ειδικά από τον κεντρικό άξονα, είχε θέματα. Έτσι, στο 39', ο Χάμοντ πήρε την μπάλα και διένυσε αρκετά μέτρα, πριν επιχειρήσει ανενόχλητος του σουτ. Ο Ισπανός τερματοφύλακας του Άρη ήταν εκτός θέσης, με την μπάλα να καταλήγει στο δεξί «παραθυράκι» της εστίας του, για το 1-0 των Βοιωτών. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να γίνει 2-0 στο 44' αλλά ο Δούμτσιος αστόχησε με κοντινή κεφαλιά!

Οι αλλαγές του Πάρντιου που έριξε στο ματς με την εκκίνηση του δευτέρου μέρους τους Ιτούρμπε, Μαντσίνι και Πάλμα έπιασαν τόπο. Ο Άρης έγινε περισσότερο κινητικός και επικίνδυνος επιθετικά. Η υπεροχή του καρποφόρησε στο 64'. Με τον Λουίς Πάλμα να σκοράρει ξανά στη Λιβαδειά, μετά το ματς του Κυπέλλου Ελλάδας. Καθώς στο 64' με ένα εκπληκτικό σουτ από πλάγια θέση, «κρέμασε» τον Μάρκοβιτς.

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από την ισοφάριση σε 1-1, ήρθε μεγάλη ευκαιρία με τον Ματέο Γκαρσία να αστοχεί σε κενή εστία! Με το ματς να μπαίνει στην τελική του ευθεία. Εκεί όπου ο Γκρέι έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες. Η πρώτη στο 87' ‘όταν στο γύρισμα του Ματέο δεν μπόρεσε να προωθήσει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά. Η δεύτερη στις καθυστερήσεις, στο 90'+3, με τον επιθετικό των «κίτρινων» να αστοχεί από το ύψος του πέναλτι. Το αποτέλεσμα ήταν να παραμείνει το 1-1 και το ματς στη Λιβαδειά να λήξει ισόπαλο.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάσμινκο Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Μπαχανάκ, Χάμοντ (71' Λούα Λούα), Μέχια, Βήχος, Μουτίνιο, Ντεντάκης, Βρακάς (78' Τζημόπουλος), Δούμτσιος (90'+3 Τσιριγώτης), Νίκας, Τσάπρας.

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Εμπακατά (46' Ιτούρμπε), Μαζικού, Ετέμπο, Νταμπό (46' Πάλμα), Ματέο Γκαρσία, Ζερβίνιο (46' Μαντσίνι), Γκρέι.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.