Ποδόσφαιρο

Καλά «κιτρινόμαυρα» Χριστούγεννα με Φαν Βέερτ [vids]

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022 - 20:08

Ο Ολλανδός επιθετικός ήρθε από τον πάγκο, πέτυχε δύο γκολ, έδωσε την ασίστ στον Γκαρσία και ήταν καθοριστικός για το 3-0 της ΑΕΚ κόντρα στη Λαμία.

Καλά «κιτρινόμαυρα» Χριστούγεννα με Φαν Βέερτ [vids]

Στην επανέναρξη του πρωταθλήματος, με τη διεξαγωγή της 1ης αγωνιστικής του δευτέρου γύρου, η ΑΕΚ δεν ήταν καλή λόγω των πολλών απουσιών. Ωστόσο είχε τον δικό της… Άγιο Βασίλη που έκανε δώρο στην ομάδα και τον κόσμο. Αυτός ήταν ο Τομ Φαν Βέερτ. Ο Ολλανδός σέντερ φορ μπήκε στο ματς στο 62'. Πέντε λεπτά αργότερα έλυσε τον… γόρδιο δεσμό, στο 88' έδωσε την ασίστ στον Λιβάι Γκαρσία για το 2-0 και στο 90'+4 με κεφαλιά, διαμόρφωσε το τελικό 3-0 της Ένωσης κόντρα στη Λαμία.

Η ΑΕΚ είχε πολλές απουσίες, αλλά αυτό δεν επηρέασε το αγωνιστικό της πλάνο. Από την αρχή της αναμέτρησης είχε το πάνω χέρι. Έβγαλε φάσεις μεν, αλλά δεν βρήκε γκολ. Ο Σαράνοφ σταμάτησε στο 2' τον Πινέδα, ενώ στο 10' είπε… όχι στον Μάνταλο.

Μία ακόμα σημαντική επέμβαση του γκολκίπερ της Λαμίας στο 34', μετά την κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία.

Όταν χάνεις ευκαιρίες, μπορεί να κινδυνέψεις. Αυτό έπαθε η ΑΕΚ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Όμως ο Τζανδάρης είδε στο 44' την μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι του Αθανασιάδη.

Ο Ματίας Αλμέιδα έκανε κίνηση ματς στο 62'. Ήταν το χρονικό σημείο που επέλεξε να ρίξει στο ματς τον Τόμας Φαν Βέερτ αντί του Σιμάνσκι. Επιπλέον, έφερε τον Λιβάι Γκαρσία στο δεξί άκρο. Ο Ολλανδός φορ ήταν ο άνθρωπος του ματς και ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Διότι στο 67' με κεφαλιά, μετά τη σέντρα του Μάνταλου, άνοιξε το σκορ (1-0).

Επιπλέον, στο 88' έδωσε την μπάλα για τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος με προσωπική ενέργεια πέρασε και τον Σαράνοφ για το 2-0.

Αλλά ο Φαν Βέερτ δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Στο 90'+4 ο Ολλανδός σέντερ φορ με νέα κεφαλιά, αξιοποίησε τη σέντρα του Ρότα και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Μήτογλου, Ρότα, Σιμάνσκι (62' Φαν Βέερτ), Γιόνσον, Πινέδα, Μάνταλος (87' Γαλανόπουλος), Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία (90' Ε. Χριστόπουλος).

ΛΑΜΙΑ (Σάββας Παντελίδης): Σαράνοφ, Γκοράνοφ (84' Σαραμαντάς), Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Τζανδάρης, Σλίβκα (72' Ντε Βινσέντι), Μπεχαράνο (79' Μπάμπης), Νούνιες (84' Μποάκι), Τσιλούλης, Μανούσος (72' Γιακουμάκης).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.