Ποδόσφαιρο

Μαχητικός ΠΑΣ και «αυτόχειρας» Ολυμπιακός!

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022 - 22:22

Οι «ερυθρόλευκοι» με γκολ του Φορτούνη προηγήθηκαν 2-0 στο ημίχρονο, αλλά οι Γιαννιώτες έκαναν μεγάλη επιστροφή και πήραν το βαθμό (2-2).

Μαχητικός ΠΑΣ και «αυτόχειρας» Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός δεν έχει αποβάλλει τις φετινές του παθογένειες. Δηλαδή να «τελειώνει» τα ματς ακόμη και αυτά που έχει ένα σημαντικό προβάδισμα. Διότι στο πρώτο 45λεπτο, στο ματς των «Ζωσιμάδων», ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0. Όμως, στο δεύτερο ημίχρονο μεταμορφώθηκε προς το χειρότερο. Στο ίδιο χρονικό σημείο, ο ΠΑΣ ανέβασε στροφές. Πίεσε, έψαξε το γκολ και τελικά πέτυχε όχι ένα αλλά δύο. Με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει. Στο φινάλε, δε, θα μπορούσε να είχε σημειώσει και τρίτο γκολ με τον Μπάλαν, φτάνοντας σε ολική ανατροπή και σε νίκη, αν και στα μισά του ματς το σκορ ήταν 0-2.

Το ματς ως το 15′ δεν παίχθηκε. Διότι συνέβησαν τρεις διακοπές λόγω ρίψης αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και ένταση ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων που ήταν στις κερκίδες του σταδίου. Μετά από περίπου 20 λεπτά διακοπή, η αναμέτρηση άρχισε και πάλι. Ο Μπιέλ απείλησε στο 18′, αλλά ο Σούλης είχε καλή θέση. Ο Ισπανός είχε ένα ακόμη σουτ στο 20′ που δεν βρήκε το στόχο. Ο τραυματισμός του Βρουσάι και η είσοδος του Ανδρούτσου, αποσυντόνισε λίγο το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Στο 25′ ο Σόρια έκανε λάθος πάσα, ο Φορτούνης έβγαλε για τον Ελ Αραμπί, αλλά πρόλαβε ο Σούλης.

Τελικά στο 34′ ήρθε το γκολ. Κλέψιμο του Ανδρούτσου, ο Ελ Αραμπί «τσίμπησε» την μπάλα και πάσαρε στον Φορτούνη που μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα για το 0-1. Στο φινάλε του πρώτου μέρους οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν φάουλ στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Το εκτέλεσε απευθείας ο Φορτούνης κι έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Σούλη για το 0-2. Έτσι έληξε το πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα του Μίτσελ είχε 61% κατοχή μπάλας και 4 τελικές στο τέρμα, σε 7 προσπάθειες.

Όλα, ωστόσο, άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο. Διότι ο Ολυμπιακός μάλλον πίστεψε πώς το ματς είχε τελειώσει. Όμως δεν μπορείς να πάρει ένα ματς στην περιφέρεια, με μια ομάδα που παλεύει για την παραμονή της, με προσπάθεια 45 λεπτά! Ήδη αυτό έγινε ορατό από το 46′ με το λάθος του Ρέτσου και το σουτ του Ριέντστρα που μπλόκαρε ο Πασχαλάκης. Τα σημάδια είχαν φανεί και φαίνονταν τί θα επακολουθήσει! Στο 63′ η κεφαλιά του Λιάσου σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη! Ένα λεπτό αργότερα, στο 64′, ο Παμλίδης με σουτ εκτός περιοχής, έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Πασχαλάκη για το 1-2.

Οι Γιαννιώτες είχαν κερδίσει μέτρα και ο Ολυμπιακός δεν είχε τρόπο αντίδρασης. Ούτε βοήθεια από τον πάγκο. Ο ΠΑΣ έψαχνε κι άλλο γκολ, o Ρέτσος με σωτήρια προβολή στο 70′ έκοψε τον Ρέτσο. Τελικά, στο 76′ ο Μορέιρα κέρδισε την μπάλα στη διεκδίκηση με τον Ανδρούτσο, έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Λιάσος στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε εύστοχα για το 2-2. Επιπλέον, στο 83′ ο Μπάλαν πρόλαβε Ανδρούτσο και Ντόη αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Σούλης, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος, Ριένστρα, Λιάσος, Μορέιρα, Παμλίδης (81′ Ροσέρο), Σταματελόπουλος (60' Μπάλαν).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Βρουσάι (22' Ανδρούτσος), Ντόη, Ρέτσος, Ρέαμπτσιουκ (81′ Γκ. Ροντρίγκες), Εμβιλά, Ινμπόμ Χουάνγκ (81′ Μαρσέλο), Μπιέλ, Φορτούνης, Χ. Ροντρίγκες (71′ Μπακαμπού), Ελ Αραμπί (71′ Κασάμι).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.