Ποδόσφαιρο

«Καλπάζει» η Άρσεναλ - Ανατροπή με την Γουέστ Χαμ και +7 [vid]

Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2022 - 23:58

Η ομάδα του Αρτέτα γύρισε τα ματς με τα «σφυριά» μέσα σε 5 λεπτά και νίκησε 3-1, αποκτώντας σημαντικό αβαντάζ από τη δεύτερη θέση.

«Καλπάζει» η Άρσεναλ - Ανατροπή με την Γουέστ Χαμ και +7 [vid]

Σαν να μην πέρασε μια ημέρα. Η εξαιρετική, φέτος, Άρσεναλ το επιβεβαίωσε και στην Boxing Day. Οι «Gunners» νίκησαν 3-1 την Γουέστ Χαμ στο «Emirates» και έφτασαν τις 13 νίκες σε 15 ματς στο πρωτάθλημα. Αποτέλεσμα που τους ανέβασε στους 40 βαθμούς (15 ματς), ενώ ακολουθούν Νιούκαστλ με 33 (16αγ.) και Μάντσεστερ Σίτι με 32 (14αγ.), αντίστοιχα.

Το ματς άρχισε με γκολ. Καθώς στο 5' ο Σάκα σκόραρε. Όμως, ο έλεγχος της φάσης από το VAR έδειξε το οφσάιντ. Έτσι, η Γουέστ Χαμ πήρε το προβάδισμα λίγο πριν συμπληρωθεί μισή ώρα στο «Emirates». Καθώς κέρδισε πέναλτι στην ανατροπή του… από τον Σαλιμπά. Το Video Assistant Referee επιβεβαίωσε την παράβαση. Την «εσχάτη των ποινών» εκτέλεσε εύστοχα ο Μπενραχμά και πέτυχε το 0-1. Έτσι έληξε στο πρώτο ημίχρονο.

Ωστόσο η Γουέστ Χαμ είχε στο 46' μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 με τον Αντόνιο, αλλά ο Ράμσντεϊλ έκανε σημαντική επέμβαση. Η Άρσεναλ που είχε 70% κατοχή μπάλας στο πρώτο ημίχρονο, δικαιώθηκε τελικά στο 53'. Η πάσα του Όντργκααρντ βρήκε τον Σάκα που σημάδεψε σωστά και ισοφάρισε σε 1-1. Πέντε λεπτά αργότερα (58') η πάσα του Τσάκα είχε αποδέκτη τον Μαρτινέλι που «νίκησε» τον Φαμπιάνσκι. Ανατροπή και προβάδισμα 2-1 για τους «Gunners» μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Αν και το ματς είχε αλλάξει πλέον, η Άρσεναλ συνέχισε να είναι άκρως επιθετικό. Το αποτέλεσμα ήταν να σημειώσει και τρίτο γκολ. Μέσα σε 16 λεπτά το 0-1 έγινε 3-1. Μιας και στο 69' ο Όντεγκααρντ πάσαρε για τον Ενκέτια που έστειλε την μπάλα στη γωνία του Φαμπιάνσκι. Η Γουέστ Χαμ είχε την τελευταία ευκαιρία στο ματς. Στο 90'+4 ο Φορνάλς με σουτ ανάγκασε τον Ράμσντεϊλ να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση και να διατηρήσει το 3-1 για την ομάδα του.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr