Ποδόσφαιρο

Super League: Νίκη «ανάσα» για τον Λεβαδειακό

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2022 - 19:12

Η ομάδα της Βοιωτίας επικράτησε 1-0 του Ιωνικού με το «χρυσό» γκολ του Δούμτσιου στο 31'.

Super League: Νίκη «ανάσα» για τον Λεβαδειακό

Μια τεράστιας σημασίας νίκη πέτυχε ο Λεβαδειακός. Καθώς ήταν νίκη… έξι βαθμών! Υπό την έννοια πώς όταν αντίπαλοι είναι δύο ομάδες με ίδιους στόχους, εκεί το τρίποντο είναι… εξάποντο! Το πήρε τελικά η ομάδα του Γιάσμινκο Βέλιτς με 1-0, χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Δούμτσιος στο 31'. Πολλές ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες, ως το τελευταίο δευτερόλεπτο αλλά το αποτέλεσμα έβγαλε, προσωρινά, τους γηπεδούχους από την επικίνδυνη ζώνη (σ.σ.: 10η θέση), την ώρα που οι Νικαιώτες είναι στην ουρά της βαθμολογίας.

Το πρώτο ημίχρονο στη Λιβαδειά ανήκε στους γηπεδούχους. Καθώς ο Λεβαδειακός ήταν καλύτερος, πιο επικίνδυνος, με περισσότερες τελικές στο τέρμα. Επιπλέον, οι Βοιωτοί είχαν την κατοχή της μπάλας και θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει πάνω από ένα γκολ. Η πρώτη στιγμή ήρθε στο 18' με τον Μουτίνιο, αλλά ο Χουτεσιώτης έδιωξε σε κόρνερ. Η «απάντηση» του Ιωνικού ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα (22') με την κεφαλιά του Ιωαννίδη, αλλά ο Στογιάνοβιτς αντέδρασε σωστά.

Ο γκολκίπερ του Ιωνικού σταμάτησε τον Βρακά στο 23', που ήταν σε θέση τετ-α-τετ! Τελικά, ο Λεβαδειακός άνοιξε το σκορ στο 31'. Μετά από κόρνερ των Νικαιωτών, η ομάδα του Βέλιτς βγήκε στην κόντρα. Ο Μεχία προχώρησε αρκετά μέτρα με την μπάλα, έδωσε στον Δούμτσιο που έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Χουτεσιώτη, με σουτ από θέση μέσα αριστερά στην περιοχή (1-0). Οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 2-0 στο 40', αλλά ξανά ο γκολκίπερ του Ιωνικού έκανε μεγάλη επέμβαση σε τετ-α-τετ με τον Μουτίνιο.

Όμως, στο δεύτερο 45λεπτο η ομάδα του Σπανού έγινε πιο επιθετική. Διότι απείλησε με τον Άοσμαν στο 50' και το 65'. Δύο στιγμές για να σκοράρει και να ξαναμπεί στο ματς η ομάδα της Νίκαιας, αλλά τελικά πέρασαν χωρίς αποτέλεσμα. Ωστόσο η αποβολή του Τσίμπσαχ στο 73' για μαρκάρισμα στον Χάμοντ, άλλαξε τις ισορροπίες αλλά και τα δεδομένα. Ο Χουτεσιώτης είπε.. όχι στο φάουλ του Βρακά στο 76'! Με το φινάλε να έχει μία σπουδαία στιγμή για κάθε ομάδα. Στο 90'+4 ο Βήχος σούταρε, αλλά ο Χουτεσιώτης παραχώρησε το κόρνερ. Στην τελευταία φάση του ματς, στο 90'+6 ο Στογιάνοβιτς απέκρουσε την κεφαλιά του Σόουζα.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάσμινκο Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Κωνσταντινίδης (62' Τζημόπουλος), Βήχος, Τσάπρας, Μπάχανακ, Μεχία, Νίκας (63' Τορό), Χάμοντ, Βρακάς, Δούμτσιος (90' Τσιριγώτης), Μουτίνιο.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Σόουζα, Σάκιτς, Αντούνες (46' Μάσας), Τσίμπσαχ, Άοσμαν, Φαντιγκά, Λοβέρα, Ιωαννίδης (70' Ελευθεριάδης).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr