Ποδόσφαιρο

Σούπερ ΑΕΚάρα και στη Μαγνησία [vids]

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2022 - 21:27

Με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ και ωραία μπάλα, νίκησε 4-0 τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό.

Σούπερ ΑΕΚάρα και στη Μαγνησία [vids]

Από εκεί που σταμάτησε πριν το Μουντιάλ, από εκεί συνεχίζει η Ένωση. Η ομάδα του Αλμέιδα παίζει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο με τη Λαμία, πριν από μερικά 24ωρα. Τρία γκολ στο πρώτο 45λεπτο με τον Βόλο, στο Πανθεσσαλικό. Η ΑΕΚ νίκησε 4-0 την ομάδα του Μπράτσου και παρέμεινε στο «κυνήγι» του Παναθηναϊκού, λίγες ημέρες πριν το μεταξύ τους ντέρμπι στην OPAP Arena (8/1).

«Έλαμψε» η Ένωση στο Πανθεσσαλικό

Αν και το ματς άρχισε με τον Βόλο να απειλεί στα πρώτα 2 λεπτά, η συνέχεια ανήκε απόλυτα στην Ένωση. Το πλασέ του Μεσκίδα, όμως, δεν αιφνιδίασε τον Αθανασιάδη. Δύο λεπτά αργότερα (4'), ο Κλέιμαν απομάκρυνε την μπάλα στο φάουλ του Γκαρσία.

Ακόμη μια καλή στιγμή της ΑΕΚ στο 12' με το σουτ του Ρότα. Η υπεροχή των «κιτρινόμαυρων» του Αλμέιδα «καρποφόρησε» στο 16'. Σέντρα του Αραούχο, κεφαλιά του Μήτογλου και 0-1.

Το ματς ήταν στο πρώτο 45λεπτο επιθετικός μονόλογος της ΑΕΚ. Νέα φάση για την Ένωση στο 17', αλλά ο Αραούχο δεν σημάδεψε σωστά.

Έτσι, στο 30' ήταν η ατομική ενέργεια του Γκαρσία και το γύρισμα στην περιοχή, εκεί όπου ο Πινέδα ήρθε ως… τρέιλερ και πλάσαρε εύστοχα τον Κλέιμαν για το 0-2.

Ο Οζέγκοβιτς με κεφαλιά στο 33' θέλησε να απειλήσει, αλλά ήταν αδύναμη και ο Αθανασιάδης μπλόκαρε εύστοχα. Το αποτέλεσμα ήταν στο 33' ο Αραούχο να αξιοποιήσει το λάθος του Ματίγια και να «φτιάξει» το 0-3 για τον Φαν Βέερτ που δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να «χριστεί» σκόρερ.

Δεν έριξε… ταχύτητα

Θεωρητικά, με σκορ 3-0 σε εκτός έδρας ματς στο ημίχρονο, η ομάδα που έχει το προβάδισμα θα μπορούσε να ρίξει… στροφές. Ωστόσο η καλοδουλεμένη «μηχανή» του Αλμέιδα συνέχισε με την ίδια ένταση, με το ίδιο πάθος, με ανάλογη αποφασιστικότητα. Οι τρεις αλλαγές του Αργεντινού τεχνικού στο 66' έπιασαν… δουλειά άμεσα. Καθώς μπήκαν μέσα οι Τσούμπερ, Γαλανόπουλος και Άμραμπατ.

Ένα λεπτό αργότερα (67') ο τελευταίος σέντραρε και ο Λιβάι Γκαρσία με άλμα 1,10 μέτρα από το έδαφος, με κεφαλιά, πέτυχε το 0-4.

Ο εξτρέμ της Ένωσης είχε μια ακόμη ευκαιρία για γκολ στο 71' αλλά γλίστρησε και δεν τελείωσε τη φάση.

Επίσης, στο 77' ο Κλέιμαν σταμάτησε τον Αραούχο. Όμως, τελικά δεν άλλαξε κάτι και η ΑΕΚ έφυγε νικήτρια από το Πανθεσσαλικό, επικρατώντας 4-0 του Βόλου.

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Kλέιμαν, Ουές, Σιέλης, Άλχο, Πίρινεν, Ματίγια (76' Μεταξάς), Μπαριέντος, Μεσκίδα (46' Κούτσιας), Ντέλετιτς, Νοκέρ, Οζέγκοβιτς (71' Τάχατος).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (75' Σιντιμπέ), Μήτογλου, Μουκουντί (75' Τζαβέλλας), Χατζισαφί, Γιόνσον (65' Γαλανόπουλος), Σιμάνσκι, Πινέδα (66' Άμραμπατ), Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο, Φαν Βέερτ (65' Τσούμπερ).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.