Ποδόσφαιρο

Ο ΟΦΗ έριξε «μπαλωθιά», αλλά ο Παναθηναϊκός έσωσε το αήττητο [vids]

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2022 - 23:39

Η ομάδα του Ηρακλείου με 10 παίκτες από το 11', προηγήθηκε στο 59', αλλά τελικά ο Ιωαννίδης στο 90'+7 ισοφάρισε στο τελικό 1-1.

Ο ΟΦΗ έριξε «μπαλωθιά», αλλά ο Παναθηναϊκός έσωσε το αήττητο [vids]

Δεύτερη φορά που ο Ιωαννίδης κρατά το αήττητο των «πράσινων» τη φετινή σεζόν. Όπως έγινε στο ματς με τον Ολυμπιακό που κέρδισε το πέναλτι στις καθυστερήσεις, έτσι και κόντρα στον ΟΦΗ ο νεαρός Έλληνας επιθετικός έδωσε τη λύση. Σκόραρε στο 90'+7 και διαμόρφωσε το τελικό 1-1 που κράτησε το «τριφύλλι» στο +4 από την ΑΕΚ, μετά και την 15η αγωνιστική. Ωστόσο πρέπει να απονεμηθούν τα εύσημα και στους Κρητικούς. Με δέκα παίκτες από το 11', αλλά έδωσαν ότι μπορούσαν, προηγήθηκαν και έχασαν τη νίκη στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η πρώτη μεγάλη φάση στο 8' ήταν η ανατροπή του Σπόραρ από τον Γιόχου, με τον Σλοβένο φορ να πλησιάζει την περιοχή του Μανδά. Ο Γκορτσίλας υπέδειξε φάουλ, με το οποίο συμφώνησε και το VAR. Όμως έδειξε και κόκκινη κάρτα στον παίκτη του ΟΦΗ, στο 11'. Από εκείνο το σημείο, οι «πράσινοι» πίεσαν ασταμάτητα. Μεγάλη ευκαιρία με τον Παλάσιος στο 15'. Μία ακόμη καλή στιγμή στο 38'με τον Χουάνκαρ, αλλά και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Σπόραρ.

Τεράστια ευκαιρία για το 1-0 απώλεσε ο Παλάσιος στο 51'. Μιας και έστειλε από κοντά την μπάλα στο δοκάρι, καθώς πήγε να «σκοτώσει» τον Μανδά!

Όμως, στο 59' ο Μπαλογιάννης βρήκε πολύ χώρο από τα αριστερά, έκανε τη σέντρα και ο Λάρσον με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, πέτυχε το 0-1

Η πίεση των «πράσινων» ήταν κάτι παραπάνω από ασφυκτική! Αλλά η άμυνα του ΟΦΗ άντεξε και βαστούσε το «διπλό» ως τις καθυστερήσεις, με την παράλληλη συνδρομή του Μαντά. Ωστόσο, στο 90'+7 ο Φώτης Ιωαννίδης «λύτρωσε» τον Παναθηναϊκό και τους οπαδούς του, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (83' Βαγιαννίδης), Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ (83' Σάντσες), Κουρμπέλης (60' Φ. Ιωαννίδης), Τσέριν, Ρούμπεν, Μπερνάρ, Παλάσιος (75' Βέρμπιτς), Σπόραρ.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Mανδάς, Λάρσον, Μαρινάκης (46' Ντουρμισάι), Γιόχου, Διαμαντής, Πασαλίδης (74' Γιαννούλης), Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Ντιουσέ (89' Τσιλιανίδης), Τοράλ (82' Περέα), Ντίκο (74' Νέιρα).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.