Ποδόσφαιρο

Liga Portugal: Φανταστική Μπράγκα, «διέλυσε» την Μπενφίκα [vids]

Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2022 - 01:39

Το ντέρμπι βρήκε θριαμβεύτρια την ομάδα του Αρτούρ Ζόρζε, καθώς νίκησε 3-0 τους «αετούς» της Λισαβώνας.

Liga Portugal: Φανταστική Μπράγκα, «διέλυσε» την Μπενφίκα [vids]

Μόνο ντέρμπι δεν ήταν τελικά το ματς της Μπράγκα με την Μπενφίκα, στον πορτογαλικό βορρά, για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Κι αυτό διότι η ομάδα του Αρτούρ Ζόρζε κυριάρχησε έναντι εκείνης του Ρότζερ Σμιντ. Νίκησε 3-0 και υποχρέωσε τους «αετούς» της Λισαβώνας στην πρώτη τους ήττα στη φετινή Liga Portugal.

Η Μπράγκα μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και μόλις στο 2' ο Άμπελ Ρουίζ πέτυχε το 1-0, δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του. Ο σκόρερ του πρώτου γκολ απείλησε ξανά στο 27', ωστόσο ο Βλαχοδήμος αντέδρασε σωστά και απομάκρυνε την μπάλα. Όμως, στο 32' ο Άμπελ Ρουίζ έδωσε για τον Ρικάρντο Όρτα που σημάδεψε σωστά και πέτυχε το 2-0. Τεράστιο προβάδισμα για τους γηπεδούχους.

Μεγάλη επέμβαση του Έλληνα γκολκίπερ στο 39', στο δυνατό σουτ του Βίκτορ Γκόμες! Ο Οταμέντι απείλησε με κεφαλιά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45'+1). Καθοριστική η επέμβαση του Μαγκαλιάες στο 51', στο σουτ του Αούρσνες της Μπενφίκα. Έτσι φτάσαμε στο 70' όταν η συνεργασία του Μεντέιρος με τον Όρτα είχε θετική κατάληξη για την Μπράγκα, με τον τελευταίο να σημειώνει το 3-0. Η Μπενφίκα πέτυχε γκολ στο 73' με τον Μούσα, αλλά ακυρώθηκε γιατί υπήρχε οφσάιντ.

Σημαντικό «διπλό» για την Φαμαλικάο κόντρα στην Τσάβες. Οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν 2-0. Ο Καντίζ στο 18' πέτυχε το 0-1, για να ακολουθήσει και το δεύτερο γκολ, στη νίκη 2-0, από τον Ζάιμε στο 53'. Η Τσάβες απώλεσε τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 45'+1, αλλά ο Ζοάο Τεξέιρα δεν ευστόχησε από την «άσπρη βούλα».

Ακόμη, η Βιζέλα πήρε πολύτιμη νίκη, 3-0, με αντίπαλο την Γκιμαράες. Το γκολ του Σάμου με πέναλτι, στο 43', ήταν καθοριστικό. Ο ίδιος σκόραρε ξανά στο 47' και πέτυχε το 2-0, βάζοντας τις βάσεις της νίκης. Επιπλέον, στο 90'+4 ο Όσμαγιτς διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr