Ποδόσφαιρο

Ισοπαλία στο «Old Firm» με κερδισμένη την Σέλτικ [vids]

Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2023 - 19:05

Το πρώτο μεγάλο σκωτσέζικο ντέρμπι για το 2023 δεν είχε νικητή. Ρέιντζερς και Σέλτικ έμειναν στο 2-2, αλλά οι «Κέλτες» διατήρησαν το +9.

Ισοπαλία στο «Old Firm» με κερδισμένη την Σέλτικ [vids]

Το πρώτο «Old Firm» για το 2023 δεν είχε νικητή. Αλλά είχε… κερδισμένο. Αυτή ήταν η Σέλτικ. Η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου κατάφερε να πάρει στο τέλος το βαθμό με το 2-2 κόντρα στους Ρέιντζερς, στο «Ibrox». Όμως αυτή η ισοπαλία είχε αξία… νίκης, διότι οι «Κέλτες» διατήρησε το +9 στη βαθμολογία, μετά και την 20ή αγωνιστική. Ωστόσο, το ματς προσέφερε για μια ακόμα φορά πολλές συγκινήσεις και καθήλωσε, τόσο τον κόσμο στις κερκίδες όσο και εκείνος που το παρακολούθησαν τηλεοπτικά.

Βέβαια, η αναμέτρηση άρχισε με τους καλύτερους… οιωνούς για την Σέλτικ. Διότι μόλις στο 5' η ομάδα του Ποστέκογλου άνοιξε το σκορ με την ατομική ενέργεια του Μαέντα που ξεπέρασε τους Ταβερνιέ και Γκόλντσον, για να πλασάρει ιδανικά τον ΜακΓκρέγκορ για το 0-1. Οι Ρέιντζερς «άγγιξαν» το 1-1 στο 27', αλλά στο σουτ του Κεντ, ο Χαρτ με τη βοήθεια του δοκαριού, διατήρησε αλώβητη την εστία του.

Όπως άρχισε το ματς, ανάλογο ήταν το σκηνικό και στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 47', ο Μορέλος βγήκε στην κόντρα επίθεση, γύρισε για τον Κεντ που σημάδεψε σωστά για το 1-1. Ένα γκολ που άλλαξε τις ισορροπίες στο ματς. Διότι είχε και συνέχεια.

Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των οπαδών των Ρέιντζερς, στο 52' ο Στάρφελτ ανέτρεψε τον Σάκαλα. Πέναλτι. Ο Ταβερνιέ το εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 2-1 υπέρ των Ρέιντζερς. Ένα τέρμα που έδινε νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα, καθώς αν το κρατούσε η ομάδα του Μάικλ Μπιλ θα μείωνε τη διαφορά στους 6 βαθμούς. Αλλά το ματς είχε και άλλο γκολ…

Ο Γιώργος Γιακουμάκης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 77'. Στο 88' σούταρε, η μπάλα κόντραρε στα σώματα των αμυντικών των Ρέιντζερς και στρώθηκε στον Φουρουχάσι. Εκείνος με νέο σουτ, διαμόρφωσε το 2-2 και έδωσε στην Σέλτικ μια πολύτιμη ισοπαλία.

Τα αποτελέσματα στα ματς της 20ής αγωνιστικής:

Αμπερντίν - Ρος Κάουντι 0-0

Κιλμάρνοκ - Σεντ Μίρεν 0-0

Λίβινγκστον - Μάδεργουελ 1-1

Σεντ Τζόνστον - Νταντί Γιουνάιτεντ 0-1

Χαρτς - Χιμπέρνιαν 3-0

Ρέιντζερς - Σέλτικ 2-2

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr