Ποδόσφαιρο

Ligue 1: Το σερί της Μαρσέιγ μεγαλώνει [vids]

Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2023 - 23:53

Η ομάδα του Τούντορ πέρασε νικηφόρα από το Μονπελιέ και έχει καθίσει για τα καλά στην 3η θέση.

Ligue 1: Το σερί της Μαρσέιγ μεγαλώνει [vids]

Η πιο φορμαρισμένη ομάδα των τεσσάρων τελευταίων αγωνιστικών στο Championatt είναι η Μαρσέιγ. Η ομάδα της Μασσαλίας νίκησε τη Δευτέρα στην έδρα της Μονπελιέ. Ένα αποτέλεσμα που την έχει σταθεροποιήσει στην τρίτη θέση του γαλλικού πρωταθλήματος. Η νίκη 2-1 στο «Stade de la Mosson» την ανέβασε στους 36 βαθμούς. Δηλαδή στο -4 από τη δεύτερη Λανς και στο -8 από την πρωτοπόρο Παρί Σεν Ζερμέν. Αλλά σε τροχιά τριάδας παρέμεινε και η Ρεν, μετά την επικράτηση 2-1 κόντρα στη Νις.

Η ομάδα της Μασσαλίας νίκησε 2-1 στο Μονπελιέ. Στο 47' ο Ταβάρες άνοιξε το σκορ, για να έρθει στο 61' το αυτογκόλ του Εστέβες για το 0-2. Η Μονπελιέ εκμεταλλεύτηκε την αποβολή του Ταβάρες στο 87' και στο 90'+1 μείωσε σε 1-2 με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σαβανιέ. Αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι περισσότερο.

Στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας βρίσκεται, επίσης, και η Ρεν μετά το 2-1 κόντρα στη Νις. Ενδιαφέρουσα αναμέτρηση. Στο 5' ο Τεριέ πέτυχε το 1-0, ενώ στο 17' σκόραρε ξανά, αλλά το VAR δεν μέτρησε το γκολ καθώς υπήρχε οφσάιντ. Έτσι, η Νις ισοφάρισε στο 21' με τον Μπάρκλεϊ. Όλα συνηγορούσαν στο γεγονός της ισοπαλίας. Αλλά ο Μπουριζό στο 89' σημείωσε το δεύτερο γκολ της Ρεν, για τη νίκη 2-1.

Στο ματς του Στρασβούργο με την Τρουά μπήκαν πέντε γκολ, ενώ νικητές ήταν οι φιλοξενούμενοι. Τα δύο γρήγορα γκολ από Ριπάρ στο 16' και Ρόνι Λόπες στο 20' ήταν κομβικά. Στο 41' ο Ντιαλό μείωσε σε 1-2, ενώ ο Ντουκουρέ στο 54' διαμόρφωσε το 2-2. Ωστόσο, η τελευταία «κουβέντα» ανήκε στην Τρουά. Μιας και στο 78' η ασίστ του Ρόνι Λόπες ήταν ιδανική, για να πετύχει ο Σαβαλερίν το τελικό 2-3.

Εξάλλου, ισόπαλο 1-1 έληξε το ματς της Λιλ με τη Ρεμς. Ο Ντέιβιντ στο 32' πέτυχε το 1-0, αλλά ο Καζουστέ στο 79' ισοφάρισε και διαμόρφωσε το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr