Ποδόσφαιρο

Δύσκολο ποδαρικό με το... δεξί για τον Παναθηναϊκό [vid]

Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2023 - 19:39

Επιστροφή στις νίκες και πρώτη στο δεύτερο γύρο για τους «πράσινους», που επικράτησαν 1-0 (σ.σ.: δύσκολα) στη Λιβαδειά.

Δύσκολο ποδαρικό με το... δεξί για τον Παναθηναϊκό [vid]

Ένα γκολ ήταν αρκετά τελικά στη Λιβαδειά. Αυτό που σημείωσε ο Βέρμπιτς στο 35' και έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό, κόντρα στον Λεβαδειακό. Αλλά το πρώτο τρίποντο των «πράσινων» στο δεύτερο γύρο, μετά τις δύο ισοπαλίες που είχαν προηγηθεί με Ιωνικό και ΟΦΗ δεν ήρθε εύκολα. Η ομάδα του Βέλιτς στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε στροφές. Πίεσε και θα μπορούσε να είχε φτάσει σε ένα γκολ. Όμως, ο Μπρινιόλι σε μια ακόμη αναμέτρηση ήταν καθοριστικός και με τις επεμβάσεις του κράτησε την εστία του αλώβητη και συνέβαλλε καθοριστικά για να έρθει αυτή η νίκη.

Είναι χαρακτηριστικό πώς και οι δύο πλευρές είχαν τις στιγμές του στα πρώτα 45 λεπτά. Ειδικά στο πρώτο ημίωρο, όμως, καμία δεν ήταν κλασική ώστε να φέρει ένα γκολ. «Εύκολα» σουτ που δεν ανησύχησαν σε κανένα σημείο ούτε τον Μπρινιόλι, ούτε τον Στογιάνοβιτς. Αλλά η ποιότητα των παικτών του Παναθηναϊκού έκανε τη διαφορά. Κάτι που αποτυπώθηκε στη φάση του 35'.

Κάθετη πάσα του Μάγκνουσον για τον Σπόραρ, εκείνος γύρισε στον Βέρμπιτς που σημάδεψε σωστά για το 0-1. Με τον τρόπο αυτό το «τριφύλλι» προηγήθηκε στη Λιβαδειά. Δύο ακόμη μεγάλες φάσεις για τους «πράσινους» στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Αρχικά στο 45'+3 με τον Παλάσιος να απειλεί από θέση μέσα δεξιά στην περιοχή και τον Στογιάνοβιτς να διώχνει σε κόρνερ. Επιπλέον, στο 45'+4 ο Σπόραρ στάθηκε άτυχος, αφού το σουτ σταμάτησε στο δεξί δοκάρι

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καθυστέρηση, μετά τη ρίψη ενός δακρυγόνου στην κερκίδα των οπαδών του Παναθηναϊκού. Λογικό ήταν μετά την καθυστέρηση το ματς να μην έχει στα πρώτα λεπτά καλό αγωνιστικό ρυθμό. Στο 49' ο Συμελίδης δεν ανησύχησε τον Μπρινιόλι. Έξι λεπτά αργότερα (55') ο Μπερνάρ γύρισε για τον Παλάσιος, αλλά ο Στογιάνοβιτς έδιωξε σε κόρνερ. Ο χρόνος κυλούσε και οι Βοιωτοί πίεσαν. Με αποτέλεσμα να χάσουν τεράστια ευκαιρία στο 63'!

Σέντρα του Βήχου, κακή αντίδραση του Χουάνκαρ, σουτ του Βρακά και εντυπωσιακή επέμβαση του Μπρινιόλι! Γκολ ήρθε στο 81' από τον νεοαποκτηθέντα Πούχατς. Αλλά στην αρχή της φάσης, ο Ιωαννίδης είχε κάνει φάουλ στον Βήχο (σ.σ.: στο πρόσωπο) και ο έλεγχος της φάσης στο VAR το επιβεβαίωσε, με το σκορ να παραμένει 0-1. Το φινάλε του ματς βρήκε τους «πράσινους» νικητές, αλλά με τον Λεβαδειακό να έχει περισσότερες τελικές και τον Μπρινιόλι παραπάνω επεμβάσεις.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάσμινκο Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Κωνσταντινίδης, Μπάχανακ, Τσάπρας, Βήχος, Χάμοντ (65' Μεχία), Συμελίδης (84' Γιαννιώτας), Τορό (76' Λούα Λούα), Δούμτσιος (76' Τσιριγώτης), Νίκας (46' Βρακάς), Μουτίνιο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (80' Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (80' Πούχατς), Κουρμπέλης, Τσέριν, Παλάσιος, Μπερνάρ, Βέρμπιτς (69' Τσοκάι), Σπόραρ (80' Ιωαννίδης).

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.